入門倉鼠飼養資料庫

626 回覆
251 Like 8 Dislike
想問下熟睡係咪正常?
啱啱噚日新養 返到屋企重好精靈 周圍玩
但今朝同佢玩完就走去瞓 瞓左10粒鐘 摸過係暖摸佢會轉姿勢之後又瞓
因為之前養兩隻都唔會瞓咁耐 好擔心
觀察多一陣
會唔會係天氣凍
不過我有隻小灰霸都係懶到出汁
淨係鍾意訓

我要整醒佢 等佢活動下
噚晚夜啲終於醒啦 好精神
我本身都諗住整醒佢但唔捨得

我最鍾意嘈住主人瞓覺
新手岩岩養鼠鼠 真係得意到暈 第二日已經比我抱上手摸摸
想問下各位有冇好醫生推介?

近排隻鼠鼠好似食唔到野咁,又瘦咗 唔知佢咩事

請問有冇倉鼠急症? 頭先搵唔到第二間,約咗一陣12點睇大圍珍禽異獸

已經兩日唔食野了,瘦咗好多,懷疑佢牙太長食唔到野,不過又死都唔肯開口俾我檢查
急症得大圍
係呀,尋晚睇咗,發現佢有隻牙仔斷咗
鼠鼠冇其他野就得
祝佢健健康康
今日發現我領養一個月隻鼠鼠係男仔鼠
之前相信義工話係女鼠,今日無意中睇佢有蛋蛋的
有冇比野佢磨牙?可能牙仔太長食唔到野
最後檢查完唔知係咩原因,不過就發現下面有隻牙斷咗一大截 獸醫幫佢剪平咗另一隻牙,宜家食緊流質食物,體重開始上升番
我隻熊仔領養咗兩個禮拜 仲係一摸就走人 比佢聞手就咬人
女仔會惡d 有左仲惡
我果隻仔黎
我隻仔啱啱養咗一個月都重係好細膽 噚日擺包開心果喺隔離都突然嚇到飛走咗 不過未試過咬我
之前養女仔反而好乖一次都無咬過我任玩唔嬲有咗都好好脾氣 反而之前養仔啲性格又係奇奇怪怪
全部都係熊仔
新養銀狐 佢一個月左右大 個籠夠30*40大 但佢都成日爬籠 好驚佢跌親 會唔會買嗰啲透明壓克力箱會好啲?但又聽講嗰啲透氣唔好 好矛盾
膠箱自己diy
我介左幾個通風口俾佢
我將佢原本個籠拆底放入大膠箱 而家好似間屋出面多個花園咁冇再爬啦 仲跑得好開心 多謝你
有無人有21cm跑輪賣俾我 搵咗好多間都缺貨

終於肯磨牙
ching有嘢想請教你!可唔可以tg搵你
新手一問。琴日新買左熊仔鼠,但發現2日都有少少黃色液體,有冇人知係咪病左?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞