[TVN年尾壓軸新劇]《鬼怪 - 孤單又燦爛的神》劇情討論區 (2)

824 回覆
133 Like 8 Dislike
覺得今集好奇怪
女主角本身見到金信冇好感
幫完佢傾廣告成功即刻發哂姣咁 變得好突然
仲有天台個蛋糕吹熄完又唔拎走
金信喺現實又繼續有鬼怪能力

我主觀認為因爲男女主係命定一對
所以女主點都會鐘意返男主
尤其係女主有困難 男主用財力解決到問題
仲要男主本身咁正好難無好感

吹熄蛋糕吾拎走係有啲on9
覺得今集好奇怪

傾掂廣告到收到佢電話本身勁開心 但一到加拿大又變得勁唔想見到佢好奇怪
覺得今集好奇怪

傾掂廣告到收到佢電話本身勁開心 但一到加拿大又變得勁唔想見到佢好奇怪

加拿大戲份係最早拍
可能之後改過個劇本都唔出奇
覺得今集好奇怪

如果你係29歲女無拖拍
突然有個靚仔出錢出力幫你大忙
俾著係你都發姣喇下話
覺得今集好奇怪

如果你係29歲女無拖拍
突然有個靚仔出錢出力幫你大忙
俾著係你都發姣喇下話

同埋其實佢一見到佢即喊 者係話唔係完全唔記得晒所有野

記憶無咗 但感情仲喺度

呢家池恩倬係連做咩寫左筆記都唔記得
同埋要召喚鬼怪唔係要求佢幫手/諗起佢先有用咩?
加上金信返黎個陣佢地之前簽落個張寫燒左
會唔會要係張寫上既情況下召喚佢先返到黎

池恩倬忘記所有同金侁有關既回憶
所以唔記得點召喚
淨係知道自己寫低左佢個名同新娘
之前簽果張契約書寫左
每年落初雪果日乙(金侁)都要應甲(恩倬)召喚出現
應該係咁岩九年後落初雪果日吹蠟燭咪召喚返佢出黎

召喚應該要求助加吹蠟燭先成立到?
所以九年來 即使女主有吹蠟燭 但無求助 都召喚唔到

我都係咁覺得
明明呢集女主係咁吹蠟燭
我唔信佢9年冇吹過

呢家池恩倬係連做咩寫左筆記都唔記得
同埋要召喚鬼怪唔係要求佢幫手/諗起佢先有用咩?
加上金信返黎個陣佢地之前簽落個張寫燒左
會唔會要係張寫上既情況下召喚佢先返到黎

池恩倬忘記所有同金侁有關既回憶
所以唔記得點召喚
淨係知道自己寫低左佢個名同新娘
之前簽果張契約書寫左
每年落初雪果日乙(金侁)都要應甲(恩倬)召喚出現
應該係咁岩九年後落初雪果日吹蠟燭咪召喚返佢出黎

我都係咁覺得
明明呢集女主係咁吹蠟燭
我唔信佢9年冇吹過

照樓上咁講要配合埋初雪掛 ...
覺得今集好奇怪

加拿大戲份係最早拍

其實我有諗過一樣野😂 咁女主角啲頭髮係假嘅定係點,冇理由長得咁快架嘛 但又自然

我都係咁覺得
明明呢集女主係咁吹蠟燭
我唔信佢9年冇吹過

我自己估點解女主角果次吹蠟燭男主角會出現,而呢幾年嚟都冇出現係因為果日係女主角29歲生日,之前有講九係最接近圓滿嘅數目
正如劇集一開始,女主角第一次吹蠟燭男主角出現,係佢19歲生日嗰日,咁冇理由佢19歲之前從來冇吹過任何蠟燭架嘛

我都係咁覺得
明明呢集女主係咁吹蠟燭
我唔信佢9年冇吹過

我自己估點解女主角果次吹蠟燭男主角會出現,而呢幾年嚟都冇出現係因為果日係女主角29歲生日,之前有講九係最接近圓滿嘅數目
正如劇集一開始,女主角第一次吹蠟燭男主角出現,係佢19歲生日嗰日,咁冇理由佢19歲之前從來冇吹過任何蠟燭架嘛

女主角9歲之前都未食過生日蛋糕而係食年糕

加拿大戲份係最早拍

其實我有諗過一樣野😂 咁女主角啲頭髮係假嘅定係點,冇理由長得咁快架嘛 但又自然

可以set出黎架

女主角9歲之前都未食過生日蛋糕而係食年糕

9歲之後因爲媽媽死左無再食蛋糕吹蠟燭
所以19歲真係第一次
傾廣告都唔知原來個代表係金侁

所以傾電話米姣

見到原來係金侁米無feel 唔想理佢囉

不如大家睇多次先

所以傾電話米姣

不如大家睇多次先

米你老母

所以傾電話米姣

不如大家睇多次先

米你老母

佢知架

所以傾電話米姣

不如大家睇多次先

on9 不如你自己睇多次
覺得今集好奇怪

身體記憶

細胞記憶
應該改名做孤單又燦爛的神—我人生的春天
係youtube睇緊直播
等有中翻再睇多次
使者 好鍾意睇佢同sunny條線
係youtube睇緊直播
等有中翻再睇多次

link?
aqstream完全睇唔到

www.youtube.com/watch?v=KpYPQGgamUM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞