[TVN年尾壓軸新劇]《鬼怪 - 孤單又燦爛的神》劇情討論區 (2)

824 回覆
133 Like 8 Dislike
I miss u

miss you, miss you
I miss u

miss you, miss you

無言的親親親
敢問 呢度有冇巴打

死gay佬想點
始終有D唔完美,上面絲打都講左,點解地獄使者果一對無飲到茶都唔記得上一世記憶

仲有啲時間點
9年 用同一部電話
30年後素雞死左之後
究竟金侁一個人又等左幾耐

阿使同sunny 再轉世先話2016時裝劇
究竟原先係咩年份
始終有D唔完美,上面絲打都講左,點解地獄使者果一對無飲到茶都唔記得上一世記憶

仲有啲時間點
9年 用同一部電話
30年後素雞死左之後

究竟原先係咩年份

唔係話2016時代既劇咩
姐係好依家拍番80年代既題材既劇咁
不過部電話真係bug,samsung邊有可能用10年都唔壞

仲有啲時間點
9年 用同一部電話
30年後素雞死左之後

究竟原先係咩年份

唔係話2016時代既劇咩
姐係好依家拍番80年代既題材既劇咁
不過部電話真係bug,samsung邊有可能用10年都唔壞

但電話呢個問題冇乜方法解決到
最尾冇左德華, 好唔慣

同埋唔明有飲茶同冇飲茶有咩分別, 王黎同sunny冇飲再世都記唔番野, 女主冇飲又記得

最尾冇左德華, 好唔慣

同埋唔明有飲茶同冇飲茶有咩分別, 王黎同sunny冇飲再世都記唔番野, 女主冇飲又記得

因為今世會有愛既人(子女,家人,愛人),但往往人死既時候好多時都係因為意外,所以死既一刻會帶住好多遺憾。他們唔知自己幾時會再轉身,可能係十年後亦可能係一百年後,所愛既人都已經死左,而佢地記掛住既遺憾亦再冇辦法去解決,一直痛苦落去(假設呢個遺憾係唔會因為時間磨滅),所以會一直後悔當初點解冇飲到杯茶

而恩悼係因為鬼怪既永生,如果佢飲左杯茶可能以後就再冇機會見到金侁,唔可以報答佢既愛先會係恩悼既遺憾,所以係佢角度黎講唔飲杯茶先係合理。我覺得金編佢呢點鋪排得好好,命運係神對我地既提問,恩悼覺得唔飲杯茶對佢既下一世係最好既答案,所以佢選擇唔飲。
岩岩先睇完結局,覺得最後個幕既重遇係咁簡單得黎又最令人回味

但真係想知如果恩悼既二/三/四世都完左既話 金侁仲有冇機會回歸於無 神都已經走左廢q事理佢
岩岩先睇完結局,覺得最後個幕既重遇係咁簡單得黎又最令人回味

但真係想知如果恩悼既二/三/四世都完左既話 金侁仲有冇機會回歸於無 神都已經走左廢q事理佢

金信冇機會再歸無,因為神已經比左一次機會佢係佢唔肯安息
至於恩倬完左4世,應該得返鬼怪守左同佢既記憶直到永遠

好慘呀 到最後都係淨番佢一個人
幾廿年嗰啲電話 衫嗰啲bug就算啦
如果唔係就會好似tbb啲奇怪結局咁
到時仲多人鬧
依家咁咪幾好
最後又變返忘年戀
https://www.youtube.com/watch?v=AV_LiNTSYXE
終演PARTY 孔劉好得意

男神

好高呀 好正呀
可唔可以攬我一下
最後又變返忘年戀

講起上黎
鬼怪係咪可以破女主處4次

都冇講第一生有破
最多係三次

最鍾意ailee果首

全部都好好聽

如初雪般走向你
i miss you
you are so beautiful
Beautiful
Hush
My eyes
Stay with me

hush好聽 全英文又易明

我itunes 又係買左依幾首
係咁lool
最後又變返忘年戀

講起上黎

都冇講第一生有破
最多係三次

都係學生妹look 正

講起上黎

都冇講第一生有破
最多係三次

都係學生妹look 正

第四世果陣咪會係破咗三次既處女
最後又變返忘年戀

講起上黎

都冇講第一生有破
最多係三次

其實係加拿大返黎個陣係咪已經啪左

都冇講第一生有破
最多係三次

其實係加拿大返黎個陣係咪已經啪左

話冇扑野你信唔信?
仲要係被到召喚老公

個part 真係好咸濕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞