[TVN年尾壓軸新劇]《鬼怪 - 孤單又燦爛的神》劇情討論區 (2)

824 回覆
133 Like 8 Dislike
琴日ost開售啦 個包裝好靚
https://instagram.com/p/BPq_vKFDVcq/

兩版都訂咗
金高恩好好戲
雖然佢唔係典型美女樣
但我覺得佢好靚
同埋佢做到19歲高中生果種好青春好純真既感覺
佢係加拿大跳住過馬路跑向鬼怪果到正到
好符合鬼怪既獨白
睇完就明白點解939歲既鬼怪會愛上佢

仲有佢啲演技好有層次
同孔劉對戲好有火花
金信死果到 29歲加拿大記返起金信果到
之後死左係茶室見到金信果到
最後轉世搵返金信果到都啲喊戲好正

我諗唔到除左金高銀仲有邊個可以做得好恩倬呢個角色
CJ E&M就《鬼怪》OST爭議道歉:將商討另發行韓秀智版本

http://m.allthatstar.com/tw/view.php?action=5212&postID=308304
今日(1月25日),CJ E&M方面公開官方立場道歉,稱將商討另外發行歌手韓秀智演唱的版本。

快點出韓秀智獨唱版啦,我而家下下聽到50秒就cut歌

一早比韓秀智唱咪咩事都無

正宗多舊魚
CJ E&M就《鬼怪》OST爭議道歉:將商討另發行韓秀智版本

http://m.allthatstar.com/tw/view.php?action=5212&postID=308304
今日(1月25日),CJ E&M方面公開官方立場道歉,稱將商討另外發行歌手韓秀智演唱的版本。

快點出韓秀智獨唱版啦,我而家下下聽到50秒就cut歌

一早比韓秀智唱咪咩事都無

正宗多舊魚

最撚on9係heize 錄晒成首

cj 左cut 右cut 合左首歌出黎

正宗多舊魚

最大問題韓秀智唱得好聽好多

根本成件事一開始就應該搵返原唱唱

正宗多舊魚

好多舊魚
一早俾返原唱唱咪好
如果係咁不如beautiful 都出返原本個version

根本成件事一開始就應該搵返原唱唱

首歌搞到不倫不類,但韓秀智唔係CJ旗下?點解要俾heize唱?

首歌紅左咪俾個熱捧緊既新人唱
咁都俾佢諗到

正宗多舊魚

邊個唱得好聽啲
我唔夠膽講
因為好老實咁講
聽左年頭咁耐成兩個月
唔多唔少都有種先入為主既感覺

cj 處事方法有問題

先唔好講想提攜自己既歌手先

因為本身heize 早排已經好紅

應該係想藉著heize 早排既人氣
拉多啲音源 加 幫佢堆高啲人氣

至於點解一開始唔比原唱 唱呢

呢樣野本身整demo 個時已經講左無諗住出全首
加上 呢隻ost 已經有前科重錄啲歌

所以cj 應該無諗過啲惡評得咁緊要

身為heize 既fans 去睇呢單野

一開始 好開心聽到佢唱鬼怪既ost
但係點知出到黎 比人cut黎cut去
加上負皮咁多 都幾心噏

邊個唱得好聽啲
我唔夠膽講
因為好老實咁講
聽左年頭咁耐成兩個月
唔多唔少都有種先入為主既感覺

cj 處事方法有問題

先唔好講想提攜自己既歌手先

因為本身heize 早排已經好紅

應該係想藉著heize 早排既人氣
拉多啲音源 加 幫佢堆高啲人氣

至於點解一開始唔比原唱 唱呢

呢樣野本身整demo 個時已經講左無諗住出全首
加上 呢隻ost 已經有前科重錄啲歌

所以cj 應該無諗過啲惡評得咁緊要

身為heize 既fans 去睇呢單野

一開始 好開心聽到佢唱鬼怪既ost
但係點知出到黎 比人cut黎cut去
加上負皮咁多 都幾心噏

頭果51秒係好聽d

頭果51秒係好聽d

我都覺,寧願佢出51秒版

咁我都覺51秒係好聽啲
但係究竟係因為我地聽慣左
定係佢本身真係好聽
真係無所得知

頭果51秒係好聽d

我都覺,寧願佢出51秒版

咁我都覺51秒係好聽啲
但係究竟係因為我地聽慣左
定係佢本身真係好聽
真係無所得知

本身好聽
池恩倬 廿九歲 剪短左少少 d 頭髮

個樣成個孻姑咁
有冇人諗住買ost
唔知round and round會收錄返邊個版本呢
想要返原唱版
https://m.douban.com/movie/review/8306419/

仲中緊毒連大陸網都唔放過

呢個人寫個結局分析好詳細 簡體字大家參詳下
https://m.douban.com/movie/review/8306419/

係好詳細不過論點有點格硬黎
有冇人諗住買ost
唔知round and round會收錄返邊個版本呢
想要返原唱版

但依家出左既應該係多過51秒?

係好詳細不過論點有點格硬黎

都係開心下姐
佢提到天使同三神奶奶學生妹對話
呢兩個點我都未諗到點解
天使提過好多次唔會冇含義
連德華講過楓葉=回憶一次都係重要契機
所以佢呢個解釋又幾接受到
唔知特輯會唔會有解說呢

好欣賞佢咁堅毅翻查咁多典故
同留意到咁多我翻睇第三次先發現既野
到底佢會睇左幾多次
有無人有睇鬼怪第一集已經剪埋結局落去個新聞 真係唔講唔知一早已經預先透露結局

邊到講

三清楚洞見到鬼怪新娘個幕

翻睇第二次果時留意到
認得本書同滑雪趁
但唔想預知結局冇cap落黎睇
依家再翻睇真係不得了

其實鬼怪最後一次見sunny講個西餐廳
都係最後第四世既畫面
呢個應該多啲人會留意到
但好似未見有講

利申 冇睇爆雷啲新聞

邊到講

三清楚洞見到鬼怪新娘個幕

翻睇第二次果時留意到
認得本書同滑雪
但唔想預知結局冇cap落黎睇
依家再翻睇真係不得了

都係最後第四世既畫面
呢個應該多啲人會留意到
但好似未見有講

利申 冇睇爆雷啲新聞

講漏左係未死前最後一次
都係最後第四世既畫面
呢個應該多啲人會留意到
但好似未見有講

利申 冇睇爆雷啲新聞

Loop loop loop
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞