[TVN年尾壓軸新劇]《鬼怪 - 孤單又燦爛的神》劇情討論區 (2)

824 回覆
133 Like 8 Dislike
終於睇埋最後兩集幕後啦

啲CG真係一流 船同車個度真係晒左成集製作費做出黎
佢地啲即興演出又係笑爆
真係好唔捨得啊..

架車同首船真係好痴線
後製果啲CG仲好detail
睇返先知原來鬼怪殘影係藍綠色 使者係黑色
有冇人覺得金高恩好醜樣

都唔算好醜
睇睇下覺得幾順眼幾好睇
終於睇埋最後兩集幕後啦

佢地啲即興演出又係笑爆
真係好唔捨得啊..

架車同首船真係好痴線

道具方面好用心要讚一讚
我想知茶杯個d有冇咩含義
終於睇埋最後兩集幕後啦

佢地啲即興演出又係笑爆
真係好唔捨得啊..

架車同首船真係好痴線

道具方面好用心要讚一讚
我想知茶杯個d有冇咩含義

道具真係好用心
如果介紹多啲就好喇
鬼怪house門口果兩盞燈都係特登係加拿大酒店到拎返黎
使者茶室入面啲擺設都好靚
我都想知佢個杯墊有冇意思
好多釘果個 我覺得幾靚
有冇人覺得金高恩好醜樣

都唔算好醜
睇睇下覺得幾順眼幾好睇

睇落覺得幾靚幾得意 鐘意佢長髮個樣
由完sem第一日追到特別篇完同大家一樣咁唔捨得
以前中學見d同學好迷戀韓星又追韓劇
自己又無跟潮流 入到u住宿無再睇電視
睇fb見到萬歲唱鬼怪的內褲同孔劉remix 先開始睇鬼怪
好欣賞呢套劇既一切
不論係對白夠吸引 cg夠勁 演員演技勁
到今日睇特別篇 見到d演員好認真諗每個細節做到最好
睇左廿年tvb 從來唔會同朋友討論劇情 甚至研究套劇有乜伏筆 (近年最深刻係viu既瑪嘉烈與大衛)
希望有生之年見證到香港出到一套出色既電視劇啦
有冇人覺得金高恩好醜樣

都唔算好醜
睇睇下覺得幾順眼幾好睇

agger
有冇人覺得金高恩好醜樣

都唔算好醜
睇睇下覺得幾順眼幾好睇

agger

我都覺得好順眼 幾可愛
從來唔睇劇既我,農曆新年假期用左三日睇左十幾集,最後幾集唔捨得睇,因為知道追完會好空虛
琴晚終於睇完,真係勁好睇
利申:巴
唔知點解鍾意使者同sunny 多d 喊左幾次 好彩最後一次過甜返哂
有冇人覺得金高恩好醜樣

都唔算好醜
睇睇下覺得幾順眼幾好睇

agger

我都覺得好順眼 幾可愛

睇完套劇我簡直迷上咗佢
不停搵返佢舊戲嚟睇
唔知點解鍾意使者同sunny 多d 喊左幾次 好彩最後一次過甜返哂

Sunny個角色勁少戲份但最尾幾集都因為佢而喊
有人話金高恩最後其實係變左天使
所以大家唔洗擔心鬼怪4世後又變翻孤單
有人話金高恩最後其實係變左天使
所以大家唔洗擔心鬼怪4世後又變翻孤單

鬼怪個世界唔存在天使呢樣野

咁4世之後人係會去邊?
好奇一問佢呢啲setting其實係點
joox music好多歌

moov一早齊

moov一早齊

kkbox都齊
Tvn金編劇幾時再有新劇 搞到睇完鬼怪去番煲signal同回答1988 宜家新劇都好無聊 voice係唔錯但都有啲悶 花郎都就完
Tvn金編劇幾時再有新劇 搞到睇完鬼怪去番煲signal同回答1988 宜家新劇都好無聊 voice係唔錯但都有啲悶 花郎都就完

被告人,missing9
今日終於得閒去拎本photo essay
入面啲相好靚 仲有幾張postcard 送
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞