[TVN年尾壓軸新劇]《鬼怪 - 孤單又燦爛的神》劇情討論區 (2)

824 回覆
133 Like 8 Dislike
睇完好空虛

都唔知追乜好
睇完d高質既開第二套會好大比較
睇完好空虛

都唔知追乜好

我新年就開signal慢慢睇
好過睇大台過年d濕鳩節目
睇完好空虛

都唔知追乜好

呢幾日係咁聽歌填番啲空虛感
我準備翻睇第三次
可能轉睇電影 韓劇好易被比下去
睇完呢套覺得空虛嘅開《任意依戀》去睇,睇完就會比憤怒填滿空虛感
利申:難以置信地捱過20集
睇完呢套覺得空虛嘅開《任意依戀》去睇,睇完就會比憤怒填滿空虛感
利申:難以置信地捱過20集

我有個fd 話好睇
睇完好空虛

都唔知追乜好

呢幾日係咁聽歌填番啲空虛感
我準備翻睇第三次
可能轉睇電影 韓劇好易被比下去

我都準備翻睇第2次
睇完有d sad 諗起個偽happy實質sad既 ending
睇完有d sad 諗起個偽happy實質sad既 ending

好無奈嘅感覺,兩pair都係

使者個結局接受到,起馬有兩個人過完4世後一齊上天堂既機會
鬼怪夫婦除非女主肯係第4世死後停留人間(但佢性格唔會咁做),唔係4世過完會得返鬼怪係人間永遠回憶

好無奈嘅感覺,兩pair都係

使者個結局接受到,起馬有兩個人過完4世後一齊上天堂既機會
鬼怪夫婦除非女主肯係第4世死後停留人間(但佢性格唔會咁做),唔係4世過完會得返鬼怪係人間永遠回憶

第一世on9, 變成第二世嘅不能原諒,第三世先可以一齊

依套劇個格局比較大 講到天堂地獄前世今生
其他劇講緊嘅都係一個人生 男女主角大結局係埋一齊已經係happy ending
其實使者同Sunny有一個人生可以係毫無顧忌咁一齊已經係happy ending
咩下世死咗之後去邊我覺得唔重要
Sunny都話過佢係Sunny唔係金善 每個人重生都有自己新嘅生活 已經唔係同一個人
金信同恩倬今世最大嘅遺憾係兩個人一直遇到各種阻礙
真正係埋一齊嘅時間其實唔多
我諗如果套劇嘅結局係金信變返人同恩倬一齊老死已經係happy ending
下幾個人生真係唔重要
依家最sad嘅係金信孤獨一生 唔只愛情 係一直送走身邊嘅人果種sad

btw 帶住記憶轉世我覺得係一個好唔現實嘅設定
有無人日日狂煲歌?
果種無得睇既悲傷好辛苦

好恐怖 由bb 開始就懂事
孔劉金高恩係好戲 但真正令我睇到喊係使者同sunny 喺茶室
sunny 呢個角色好悲慘 孔劉一發現佢係金善就要喚醒佢記憶 使者又要咀佢令佢記得 點解第二世要佢記返d 記憶令佢成世都咁痛苦 明明佢唔係想記得
好在有個第三世sweet 下 第16集最好睇真係佢地轉世之後嘅sweet
選角真係無錯...演Sunny呢個演員的確真係有靚到令人嘩然既感覺

係睇完女主角之後
覺得女主好正

正啊😍

正啊😍

隻手做乜9999999?
覺得女主好正

個樣睇落好舒服
笑起又好靚
覺得女主好正

個樣睇落好舒服
笑起又好靚

唔算好靚但睇落好舒服
覺得女主好正

個樣睇落好舒服
笑起又好靚

加拿大個幕真係有旁白講個種笑靨如花既感覺
有無人有睇鬼怪第一集已經剪埋結局落去個新聞 真係唔講唔知一早已經預先透露結局
覺得女主好正

個樣睇落好舒服
笑起又好靚

加拿大個幕真係有旁白講個種笑靨如花既感覺

開頭真係覺得佢好唔靚
後來就覺得選角揀佢好啱
笑嘅時候好善良令人好舒服
真係 第一集睇完我仲話點解要搵咁普通既女主角 再睇多幾集先發覺無人可以取替到佢

好恐怖 由bb 開始就懂事

其實下一世係咪會同金侁白頭到老都好難講
講緊嘅係佢同大叔年齡慢慢造成嘅差距
唔再係孤兒嘅女主點同金侁一齊生活
好多好多問題
睇完個心好唔舒服 不停諗孔劉以後咁孤獨點算
太投入套劇 好辛苦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞