[TVN年尾壓軸新劇]《鬼怪 - 孤單又燦爛的神》劇情討論區 (2)

824 回覆
133 Like 8 Dislike

Loop loop loop

ailee嗰首夜晚聽會喊

大結局第二朝一聽就爆喊
啲歌詞

大結局第二朝一聽就爆喊
啲歌詞

真係正撚到癲
有冇學到我咁癲 唔識韓文 係youtube下載左d經典對白 當聽歌咁聽 再加埋背景音樂好正
有冇學到我咁癲 唔識韓文 係youtube下載左d經典對白 當聽歌咁聽 再加埋背景音樂好正

我都係咁聽愛的物理學首詩 孔劉把聲真係好好j
睇到第7...覺得已經開始拖 韓劇真係好鍾意深情對望好耐...
聽聽下歌發覺 眼淚的秘密依首歌 好岩地獄使者同sunny
直程可以拎黎做主題曲

尋尋覓覓蝴蝶花上流離
年年月月若要走總要飛
蒼生是幾秒遊戲
相愛是不朽的隱秘
白費的 好一場旖旎

層層叠叠遺落幾段傳奇
離離合合沒你怎知我悲
當朝夕可以忘記
偏有時貪歡想起你
沒結果 仍回味至死

誰能及我驚天動地 連流淚都覺嫵媚
上輩子一早約你 今生重逢之地
誰人為我精彩預備 最痛的相愛別離
下輩子找得到你 思憶如棉絮飛

直到瀰漫天與地

平平淡淡無字寫下傳奇
遊遊蕩蕩沒你怎飛躍起
當今夕可以忘記
天再亮偏捨不得你
任世間 流傳是與非

誰能及我驚天動地 連流淚都覺嫵媚
上輩子一早約你 今生重逢之地
誰人為我精彩預備 最痛的相愛別離
下輩子找得到你 思憶如棉絮飛

門牆亦緊閉起 紮實拳頭去愛起
仍在指間走失不見你 沒餘地

誰能及我驚天動地 任背影開到荼蘼
這輩子感激有你 刺骨銷魂滋味
誰人是我一生夢寐 最美的相愛別離
下輩子找得到你 該可從頭愛起
讓我承受所有妒忌
聽聽下歌發覺 眼淚的秘密依首歌 好岩地獄使者同sunny
直程可以拎黎做主題曲

我最近聽歌覺得少女的祈禱好啱金信同恩倬
連個結局都應一應
根本就係鬼怪的祈禱

祈求天地放過一雙戀人 怕發生的永遠別發生
從來未 順利遇上好景降臨 如何能重拾信心
祈求天父做十分鐘好人 賜我他的吻 如憐憫罪人
我愛主 同時亦愛一位世人 祈求沿途未變心 請給我護蔭

為了他不懂禱告都敢禱告 誰願眷顧 這種信徒
太愛他怎麼想到這麼恐佈 對綠燈 去哀求哭訴

然而天父並未體恤好人 到我睜開眼 無明燈指引
我愛主 為何任我身邊愛人 離棄了我下了車 你怎可答允

你個名
話說係咪仲有花絮出?
痴線 琴晚睇完大結局喊到傻左
今朝起身對眼腫哂
仲有種莫名其妙既空虛
話說係咪仲有花絮出?

係 好似NG片多
同金秘書跳TT
拎到兩隻OST 好靚
想問下你哋知唔知首Stay With Me呢首歌 頭十秒個前奏好熟 我記得好似係第二首聽過 不過又醒唔起係咩歌#tired
想問下你哋知唔知首Stay With Me呢首歌 頭十秒個前奏好熟 我記得好似係第二首聽過 不過又醒唔起係咩歌#tired

Faded

Faded

感覺上似 但係認真聽有時唔係好覺
真係好好睇
女主只係唔係一般韓劇女主一號眼二號鼻樣姐
我覺得未算樣衰啊
都幾清新丫
市場上都要呢type既女主先平衡嘛
下下都睇果d花瓶咩

看覺得佢好戲過某d公認靚女既演員
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞