[TVN年尾壓軸新劇]《鬼怪 - 孤單又燦爛的神》劇情討論區 (2)

824 回覆
133 Like 8 Dislike
我覺得金編有好多伏筆吹到勁多勁大 但最後都收唔切
幾時先唔爛尾
Btw講ost個人勁鐘意Ailee個首同Round and round
覺得女主好正

個樣睇落好舒服
笑起又好靚

加拿大個幕真係有旁白講個種笑靨如花既感覺

咁都叫靚
有無人有睇鬼怪第一集已經剪埋結局落去個新聞 真係唔講唔知一早已經預先透露結局

邊到講
啲人話女主唔靚真係得啖笑

只能夠你地唔識欣賞

比著你有秀智咁既樣做戲屎都無用啦

孔孝真係又好好戲
個個都掛住我
金高恩好好戲
雖然佢唔係典型美女樣
但我覺得佢好靚
同埋佢做到19歲高中生果種好青春好純真既感覺
佢係加拿大跳住過馬路跑向鬼怪果到正到
好符合鬼怪既獨白
睇完就明白點解939歲既鬼怪會愛上佢

仲有佢啲演技好有層次
同孔劉對戲好有火花
金信死果到 29歲加拿大記返起金信果到
之後死左係茶室見到金信果到
最後轉世搵返金信果到都啲喊戲好正

btw 帶住記憶轉世我覺得係一個好唔現實嘅設定

好恐怖 由bb 開始就懂事

我自己諗既係去到某個轉捩點先會有返d記憶
不過劇中都冇時間交代細節

變左神童

咁未同Sunny一樣 已經有自己嘅生活
突然好odd咁有前世嘅記憶
雖然Sunny成日對住金信講哥哥 但我依然feel唔到佢地之間嘅兄妹感
覺得Sunny始終係前世嘅一個旁觀者

咁未同Sunny一樣 已經有自己嘅生活
突然好odd咁有前世嘅記憶
雖然Sunny成日對住金信講哥哥 但我依然feel唔到佢地之間嘅兄妹感
覺得Sunny始終係前世嘅一個旁觀者

因為佢由頭到尾都唔太痴阿哥
喺古代金侁掛住打仗都好少見
我覺得佢地之間既感情比較多係金侁覺得自己有負sunny
累左佢咁

但佢有講過掹左把劍岀黎佢就會唔記得左佢架啦喎

有啲印象 係邊集

我自己都係濛糊有印象 唔sure

孔劉諗住拔完劍叫使者洗左高銀啲記憶阿嘛

NO, 係蝴蝶講野. 話拔左佢響世上存在過既有關人都會消失當係對大家既一種恩賜之類.
youtube出左14集預告
就咁睇好似得女主唔記得金冼
會唔會係使者洗左佢記憶

睇晒會知. 又玩返自行選擇
金高恩好好戲
雖然佢唔係典型美女樣
但我覺得佢好靚
同埋佢做到19歲高中生果種好青春好純真既感覺
佢係加拿大跳住過馬路跑向鬼怪果到正到
好符合鬼怪既獨白
睇完就明白點解939歲既鬼怪會愛上佢

仲有佢啲演技好有層次
同孔劉對戲好有火花
金信死果到 29歲加拿大記返起金信果到
之後死左係茶室見到金信果到
最後轉世搵返金信果到都啲喊戲好正

我覺得係鬼佬中意呢type亞洲人樣

塊面比較扁
啲人話女主唔靚真係得啖笑

只能夠你地唔識欣賞

比著你有秀智咁既樣做戲屎都無用啦

孔孝真係又好好戲

秀智好撚樣衰呀得罪講句

正啊😍

好想摸落去
CJ E&M就《鬼怪》OST爭議道歉:將商討另發行韓秀智版本

http://m.allthatstar.com/tw/view.php?action=5212&postID=308304
今日(1月25日),CJ E&M方面公開官方立場道歉,稱將商討另外發行歌手韓秀智演唱的版本。

快點出韓秀智獨唱版啦,我而家下下聽到50秒就cut歌

一早比韓秀智唱咪咩事都無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞