[TVN年尾壓軸新劇]《鬼怪 - 孤單又燦爛的神》劇情討論區 (2)

824 回覆
133 Like 8 Dislike
點解唔講德華點,佢話生好多仔女

可能死左呢

可能死左呢

痴線 咁咪冇後代照顧老爺
其實劇入面講既四個人生係有冇根據

可能死左呢

本身諗住會見到德華有D長進
點知9年後都係on99角色 最後連影都冇
其實劇入面講既四個人生係有冇根據

電視劇無須太認真

可能死左呢

秘書都有出場,無理由德華無影,明明套野封面都有佢,係咪編劇漏左佢

好慘,明明鋪好路行成長路線,最後直頭消息埋

可能死左呢

秘書都有出場,無理由德華無影,明明套野封面都有佢,係咪編劇漏左佢

好慘,明明鋪好路行成長路線,最後直頭消息

消失
好唔捨得
王黎sunny條線真係好好睇 好完整 一齊拖手轉世同埋轉世後kiss嗰兩幕真係喪loop
真心戥佢哋幸福 好有嗰種命中注定feel

恩倬犧牲自己嗰下寫得好好
同埋鬼怪一個人喺蕎麥田嗰幕都好正 呼應返個劇名

但覺得最後三集剪得好差下 啲情緒窒吓窒吓
恩倬重遇金信嗰啲反應 奇奇怪怪咁 做唔返地獄使者同sunny第一次喺橋相遇嘅感覺
突然記返晒啲嘢嗰下勁tvb

不過可以見返死鬼cp打打鬧鬧好開心 以後就冇啦

btw 分隔南北韓嗰對夫婦好感人 好鍾意呢啲小故事

新娘新ig
金編真係好勁 咩點都可以喊一餐
老婆婆同戰死老公公見面個度 明明都冇咩感同身受
但都喊左

之前第13集一滴眼淚都無流過,點知我成成套戲第一個喊點竟然係呢個位
第二個喊點係鬼怪去茶屋見恩倬最後喊個度,最後三神奶奶話恩倬終於見到媽媽,我喊到癡線
一開頭真係比網友估中會失憶 但冇諗到呢個未係完 原來重生 喊到癲係茶館 最後兩集瘋狂喊 王黎金善真係好慘 終於一齊到 但佢地冇哂記憶 冇得大團聚加埋鬼怪 恩倬死先都係後生過佢地
Btw德華係咪老左冇野好睇所以冇佢(唔通個司機係佢啊嘛
重睇+1
會拍多輯?
完全唔覺爛尾喎
金侁果結局點到題喎
而且同唔少巴打所講
點出作出選擇呢個命題
如果為he而he咪重爛
話說恩倬始終係人 佢第四個人生完左咁係以後都唔可以做人? 金善都問過地獄使者係咪第四個 驚佢唔會重生
So sad孔劉真係孤獨鬼怪
已買OST專輯等小說+寫真

點買
我都唔覺好爛尾
因為我覺得唔算係HE
最尾個幕係見返
但恩倬再過多幾十年都係要再死
到第四個人生死個時 就冇啦
但金侁係永生
最後都係會失去恩倬 仲要冇得死
除非恩倬最後變成鬼
鬼怪好慘,無限地睇住佢死再輪迴

好慘,明明鋪好路行成長路線,最後直頭消息

消失

係連提都唔提
鬼怪好慘,無限地睇住佢死再輪迴

冇計 佢自己揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞