【天文】‎與 太陽 有關

984 回覆
439 Like 6 Dislike
都話你地跟唔上我個速度
認輸lo
1開n + 用圖撑場
咁串,推爆你
竟然咁快 估你唔到
咁hi完一輪,就會嘔返D野出黎
粒子會隨機向一個方向放出同樣能量嘅光子,然後變返做基態 Ground State。

咁D光子喺輻射層係唔係冇能量流失?
推爆佢
突然加速
忽然間有update!!
一句到尾 我地係咪活係宇宙既過去
所有嘢都係幾千萬年前就注定發生 咁到底現在係點?都係冇人知!
自己未來都安排唔到 點解仲要打生打死
連月球都係假!!
現在咪係有部衛星飛緊去太陽
都重會有人話月球係假

你就活喺過去
觀察緊 過去 畀你講到係 活喺過去
Sor 用錯字
果粒唔係衛星 係觀察器
但係佢話能量低咗
我諗係咪球體外面嘅surface area大咗
能量分佈廣咗 所以溫度低咗?
你觀察緊過去因為有現在 相反係宇宙發生既事過幾萬年先到地球係咁係咪宇宙既過去? 咁你係咪活緊係宇宙既過去?
仲有飛到去太陽同月球係真有咩直接關係? 有胡鬍一定係男人?見過女人有鬍未?google下啦
中秋係咪要加插月亮主題應節
先唔理月球係真定假.

既然未來安排唔到, 過去注定發生, 咁打生打死都係注定.

人類對時間理解好有限, 先唔講.

如果沒有量子物理學理論,上帝不擲骰子宇宙所有粒子和能量都因遁已知和未知定律. 自由意志不存在, 咁的確過去同未來係相等. 即係REPLAY緊同一條片, remote control都不存在.

但現實好似唔係咁, 好似係.

接返月球, 月球唔係真, 咁夜晚見到個團光係乜野? 個團光肯定存在, 而且有機會block到太陽.
唔信
認同巴打你講 但我相信世上冇遇然只有必然,好似潮汐脹退係因為月球引力所至,其實都係過去,必然發生改變唔到

月球真唔真我覺得仲有好大空間,世界強國如美國俄國當中國都低份合格,都叫上過月球,點解從未有一張互影國旗既相睇下,以中國俄國性格串下對手都好,你睇啲新手機就知,講緊上月球喎!
如果地球可以用衞星恆常觀察又點解唔射個上月球觀察?反而搞啲火星太陽?
無可否認係一個超大既scale/力量ruling下, 粒子脫離唔到變成命運都係好科學既見解黎(limitation). 不過之後關於自由志既科學見解, 本人真係無力講落去.

接月球討論, 閣下太睇得起支那. 同假設月球存在.

支那只係做到射件垃圾上月球, 登月咩野跟本未做到. 唔好講乜野互影國旗.

而另外, 月球雖然相對地球黎講細粒, 但其實都好大範圍. 暫時最有機會係好似火星咁掉隻好奇好上去碌. 不過更大機會係50年內設立月球base, 否則意義同資源都會留俾火星任務先.

最後, 近月軌道探測器NASA係有做.
https://zh.wikipedia.org/zh-hk/%E6%9C%88%E7%90%83%E5%8B%98%E6%B5%8B%E8%BD%A8%E9%81%93%E9%A3%9E%E8%A1%8C%E5%99%A8
原本都有機會跟唔到, 不過而家難講.
發左上去 冇咩相睇下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞