[立秋老虎] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (18)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
其實AH既定價以佢哋嘅定位來講係非常公道
喂呢個我buy牛巴,大家既然有問題埋出黎分享下囉,有乜所謂,有興趣湊熱鬧嘅巴打埋黎囉。好過喺度做鍵盤俠

你地當我自膠又好、Hard Sell又好,我由始至終都係以自己嘅角度黎post我自己嘅出品去討論,而呢個都唔係先例,令你地唔知道係我我講聲對唔住。

不過由腸仔包(何老闆)出聲話兩位老闆果度,其實成件事係我話俾何老闆聽我地交流緊叫佢過來的。

再者,麻煩理清楚討論嘅次序,首先係一位行家評論另一位行家,到咁另一位行家用果位行家嘅相再評論翻原來就變咗係我嘅錯

ps:完全對牛肉無任何不尊重,知道他也是一個識貨之人,我很尊敬,大家互相切磋討論又有何妨?
https://www.instagram.com/attire_house/?hl=en

我都係係佢地ig搵到佢地有carry Rutherford
邊個牌子既西裝性價比高
依家來講成衣抵買真係Suitsupply
利申 有件Overcoat,非股東或合伙人
拿,講清楚先,同我有利益衝突/利益關係/競爭對手既野呢,我就通常唔comment的,我講得既通常都係唔關我事既野。

正因為我完全無做過/買過/搞過,將來亦都唔會做、買、玩呢個價位既野,完全係唔關我事既野,所以我先多口講句。

同埋真心你講既那些所謂問題,我是無語的。你認真睇下圖之後學魚蛋咁問,都叫合理d⋯⋯你講果堆真係⋯⋯唔講真係唔知你係行內人⋯⋯
Suit supply既外套真係立體d
我有件hackett著上身好平面
利申 沒有持有上述公司的股份
筆直唔夠六千就都係去SS啦⋯⋯我意見
利申:唔係股東或合伙人,我都想係
成衣盲測有一年分數SS同GA平手,係堅野
意大利牌子果堆質素好唔好
Isaia, Zegna
後者不了
我個人認為兩個牌子都普普通通,價錢去曬個brand name道
Isaia 之前有made to measure想買返套
我識既都有個心臟病入廠、一個末期癌
呀唔知乜生 我唔係姓劉wo...
都係個句 賭咩都得
上個堂返來咁熱鬧
早排都買左套ss db
不過條褲真係唔fit我 pat同大脾粗好難買褲
不過件jacket

利申 老闆
老闆要比個折來喎😜
大脾粗或者做開gym係難搞d
老闆
免費 入到去任拎
食緊飯慢嚼中講兩句:

此帖係因中間無人接手,後小弟續鋪,期間因各位老闆包涵,移走首頁西裝造價價目表;其後新進之多,實於下鋪也不知如何加回一個合理而無衝突得罪人又不失霸氣的價目表。

唯請諸位切記:唔好明目張膽做生意。何謂明目張膽,或曰明張目膽,留待諸位自決;偶一失手者,諸位可見笑到今夕。

誠如魚旦之言,今度老師傅日少,福者榮休享樂,中者體調不適,哀者乘鶴歸去。大家和氣,憑一道氣,點一盞燈,就好了。

長文至此,一句到尾:屌,講呢啲!
劉生
thanks bro
GA係乜呀?
Georgia Armani
唔知有冇串錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞