[立秋老虎] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (18)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
VBC有 而且應該算平
我估7.5k-7k內整到
Vbc夠做啦
除非對顏色好有要求
dugdale同VBC等我打去代理睇下幾錢先. Thanks!

Btw 原本諗住整多套fresco,諗住平平地買frontier點知原來MB賣成千多元一米
巴打們有冇VBC / Drago open weave collection推介?定買minnis fresco / mohair fresco比較好?
如果你週圍走但長期係室內既
見有唔少人話冇風fresco仲焗過冬季衫
Btw我都諗緊整套mohair
後續分享下 thanks
咁有趣?我番寫字樓但好多時要travel in between different offices
但冬天多數會大風(上海),咁會涷到仆街架喎。睇黎fresco唔係咁all season.....

有冇巴打試過新出嘅drago bluefeel 140s?
of course!
巴打去開邊間?定搵包頭?
著開C&J 348 LAST 9.5
買JFITZ NGL last應該買咩SIZE 好 有無巴打有經驗
Fresco係for香港
上海就無得一套咁著一年

Btw 你果行出trip要full suit?
年資尚淺
都係周圍望下 試下 摸下
未去到訂布整
都係啡記同D記睇下咁
依兩間有冇牛巴講嗰隻dugdale mohair 我都諗緊整frontier定佢好
Frontier香港價太貴
不了
各位巴打
如果想買對唔太貴嘅深藍色長襪
邊度會有?
如果係長間/格仔就更加好
marks and spencer?
咦係喎瑪莎都有
淨係諗到G2000
聽日睇埋先
但係暗間/暗格花嘅襪好似平時出街唔多覺有?
唉, mb個價真係有d癲⋯
喵巴推介個standeven mohair邊間tailor有
有機會開團 不過預左要等好耐
我地呢團都好似等左個幾兩個月先成團
下round我想再買多少少Irish linen
Btw 加左你tg
Yes. At least jacket and trousers. Tie is nice to have.

遲d睇情況整件Tweed/ flannel jacket算。哪有錢
DB個類應該都有,見過本簿,依家有代理易訂左
thanks
咁又好抵喎!HFW有咁平咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞