[立秋老虎] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (18)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
我都係八卦問下,之前去blanc de chine試過,覺得完全唔夾自己
大王就霸氣啦,咩靚料都俾佢買哂
就咁打鐵一定唔得,換底最穩陣。

都有補皮再打鐵呢個做法,不過你d線都爛成咁...有Buget既話換左佢啦,見你個面都Keep得幾好。

BTW,搞咩踩到咁?
繼續求啡記D記mohair 兩件套推廣
埋單9k內
岩岩先睇到 下星期去摸下布
可以試埋Standeven Carnival / Explorer,Mohair 60% 更爽
換底係咪要過千蚊?
呢對carmina買返黎都只係二千零蚊

我諗係公司個位我成日腳尖撐住前面塊板,所以壓到鞋頭變型連個welt邊都爛埋
另外d鞋有打鐵所以冇咁嚴重
如果寄去原廠同海外做,計埋Shipping就肯定過千架啦(我諗大概$1200-$1500)。冇話抵唔抵做既,二千零買翻黎就真係睇你對佢既愛有幾深了。

條Welt都踩爆埋真係幾誇張,拎曬其他鞋去打鐵啦。
Btw,計埋來回送貨一般都要2-3個月,同埋可以考慮直接換隻Dainite底,其實幾岩香港著。
Carmina拎去有得補換咪算囉 寄廠換加埋運費夠你買過對咁滯
條welt搞成咁既樣唔拆welt都唔知換唔換到底,d線都未必穿得番上去。補咀打鐵不太可行。
條welt爆曬有得補可以重做到Goodyear?呢個我唔清楚所以想問問。
咁可以駁welt嘅
香港地都唔知有無人識整(我識但唔會整
呢個狀況有D雞肋。
有人識整藥費分分鐘貴過買過對
同埋知唔知有得補Resole係用什麼皮底?有OAK底揀嗎?
有就有,JR oak bark,貴姐
成條welt換都有人識,但會貴過對車仔
拿去日本整,我有對寄咗去,等緊返
拎對舊鞋既鞋面拆左個底再整個blind welted waist with fiddleback shape都有人識⋯⋯

Btw我舊時換收2萬8yen,依家有無加?
我孤陋寡聞 cheap精茂利一個
著衫呢家嘢要追奏魚蛋爺/牛肉乾
世界咁大,緊有人識整。
有楦的話,拆個面從新造府無乜難度,香港都做到,只是價錢問題啫。
我邊有牛肉汁咁有米,連運費好似都未過二萬円喎
有無得share地址
最好唔好、師傅已經忙到嘔
應該話佢地址一早被包頭王開左
好奇一問 深色d果件係chambray 定 Oxford?
好驚佢淪陷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞