[立秋老虎] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (18)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
如果直接搵鋪其實大家推薦開果幾間都有
如果執意cmt Standeven就搵KC Lee
Dugdale同hfw可以搵Billy

不過講真除非你一碌碌買或者有渠道執平野,否則cmt慳唔得幾多,cmt可以慳不少的日子已成過去
My good old days!!!!!!
我見自從CMT blog出現咗之後d tailor shop好似都減咗價
我就唔覺囉
出咗個post之後多咗好多乜都唔識嘅後生仔開西裝鋪玩劈價就唔少
做爛貨兼做爛市🤷🏻‍♂️
啱呀,所以都係直接搵鋪算
btw vbc啲mohair點睇
https://vitalebarberiscanonico.com/fabrics/824-601-3927/?rel=colore&tex=5715
咁你如果去亞民或培記度,都仍然平好多下嘅
咁哥頓都平唔少既
但中低價位(6k-8k)同堅係好高價(>20000)既就無乜點平了
佢想搵裁縫整衫唔係CMT啦
趁涼著返條Linen同Joe Works,爆曬蠟都懶搞
近排造起果2件DJA岩岩著過
諗住過多排整多幾件著
平嘅更平

講真就算係CMT,以呢到巴打對西嘅要求,都唔會平得去邊啦。收你2千幾3千手工幫你人手pick stitching,包靚晒d lining咩

知自己想要咩同明白一分錢一分貨就得
我仲等緊師傅起貨
有幾涼呀?
著完就回不去了
件cotton linen不得了
25度有風起碼無標汗
證明我要25度以下先可以著長褲
睇到呢個post 我就好慚愧自己打份牛工咩都唔識
佢地D野好那高檔
真係入唔場
大王扮窮真係有一手
3,4K去邊整西裝好
見工用
唉,冷得我騰騰震,
真係震到入心;
心酸我重發緊冷咯,
乜好似腳軟難行。
乜點解行行又似覺好似身不穩;
點揾得個各位善長仁翁,
希望佢做一點好心。
唉,心傷嗟怨不幸逢絕運;
虧我運蹇時乖,
SuitSupply
真係投下票,好唔係加返裝身價目表?

唔好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞