[立秋老虎] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (18)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
Db都兩k幾三k啦
其實有d野應該是常識黎
可惜Common sense is not common 🤷🏻‍♂️
皮底鞋有黑色粉,咁古怪?
所以千頭無乜好選擇嗎? 係咪去U記執算
係囉,我開頭以為踩到唔知咩野,點知過左成個星期再拎出黎著又係咁
Btw 魚蛋兄有冇推介?
唔知係咪唔可以開名,有間R字頭980,個人覺得都過得去
我港島人,九龍唔熟,不過打前掌無乜所謂啦!
反而應該研究下D黑粉是甚麼
返去影比大家睇下
明你意思,去睇睇

不過唔知佢依家多唔多人整,我之前多人整等左三個月
睇落唔錯,本身諗住suitsupply, 點知改埋都千中,諗落造可能仲好
我今朝都有
之前落完雨個鞋底發霉,發到黑曬 (連地版都一撻撻黑粉)
唔知施主係咪咁
千中DB都可以,cotton 1.6k;冇記錯某啲wool都係差唔多價錢。 我自己鍾意DB個cut 多啲, 因為R紀跟咗去house cut比較slim。
咁去埋DB睇睇,唔爭得遠,樓上話2-3000就真係out哂budget
角度問題?
R記正常冇咁低腰
可以牛巴整慣貴料先二千幾三千
巴打們 有冇話邊間訂shirt推介?筆直500內一件有冇可能?岀街買嗰啲唔啱身
角度姐
睇咩料,你正常揀塊重Irish linen會過兩千
日本或者大陸cotton千中有既我估
唔洗貴到點啦,正正常常一塊hfw Irish linen 散剪俾裁縫都三百幾四百蚊碼,一條褲米幾,淨料錢都去左幾舊水啦。

你求其揀d幾十蚊百零蚊一碼既布,咪做到千六千七囉,一分錢一分貨姐。
我依啲cheap精日本cotton夠晒玩 linen不了
想請教下巴打,介紹啲整西裝嘅舖頭試下,最近肥咗,之前整落嗰啲太緊好辛苦

之前喺銅鑼灣整開嗰間,發覺有兩條褲甩線,冇乜信心

筆直大概五千一套,淨褲就千五左右

同埋細佬冇資格做連登仔,得170,之前整咗條冇pleat 1.25吋cuff會唔會出事?
其實Cotton點解唔做Dugdale Bros&Co嘅Equinox Luxury Cottons 又挺又正又抵玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞