[立秋老虎] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (18)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
隻眼紅左
異色瞳,一黃一藍,個光問題影到好似右眼紅左咁姐
恕我直言,自己行家評論翻行家嘅評論有點兒無聊。除非你話以後不會再投身這個行業。

每間舖頭有自己嘅準則及市場定位,我亦認為COLLER係有不足嘅地方,我地會竭力繼續進步。

而你話我地嘅gorge line嘅結構有問題,我會補一張清晰嘅相俾各位評論下何為「一高一低」?我可否請教下呢個又係咩玩法?一邊直咁多一邊彎咁多?

再這,就算係去到Luciano、Ring Jacket、B&Tailor、Vanni等都時常出現這類問題。

係,造衫問題係有輕重之分,但係閣下又是否因為閣下曾經嘅身分而過分嚴重化我地嘅問題呢?你又如何分類或評論所謂嘅standard呢?

請記住,舖頭只需要向客戶負責而並非同是行家嘅惡意評論負責。

利申:最後果句唔係講你

原來係老闆 一開始d語氣仲以為係有巴打試過/有興趣先擺上黎問
呀朋友,同一個錯誤唔好錯兩次,張圖件衫無著好架!
著好左係咁架

同埋你果件唔係一高一低,我亦無嚴重化件事,係個咀一個向上、一個向下呀!呢個唔係結構問題,係裁果個做果時事求其,QC又無去跟先會搞成咁

就算我做唔做呢行都好,你覺得我係志在響連登搵食?你既價位不會係我去做既價位,嚴格黎講我地無利益衝突,將來亦都唔會有。我只係就事論事,又何來惡意評論?

你要話番我轉頭,無問題,盡管話。但你講都講d有意義少少既野啦,張野既原圖響度:

唔好搞埋晒d小動作cut黎cut去,blue loafers都有問過我同樣既問題,我一樣係咁答

你覺得如果我真係「惡意」,會講咁小野咩?唔好係度又想轉移焦點落我度啦,朋友。
貼錯左張面見猙獰既玩野相,嚇親大家sorry先
下次唔好咁hardsell,再嘈都冇意思
做好自己啲product 好過紙上談兵
Super
醜人等我來做啦!

件衫成日走埋一邊,食唔正個位,係件衫造得衰,定個人身形衰,所以會咁?
平心而論,好幾個原因:

1、件衫做的時候重量balance無做得十分好,所以哪怕件衫唔離頸,有時都會傾側

2、我個人衰,成鬼日懶乜都塞落袋,有筆袋果邊成日放鋼筆,下面又放鑰匙,所以成日一邊太重向下扯

3、我身形衰,斜膊又非常高低膊,呢個天生,無計
所以主要問題都係個人衰
點睇都唔似係巴打分享
有圖有價有logo
我初初都以為係巴打推薦

俾人批評兩句就話行家惡意中傷, 又post 返人地既相轉移視線
又肉酸左少少
你識我咁耐,你懂的
各位巴打,我要做打手我就直接開假ac咁講啦,何必又話俾你地聽我係邊個?

我純碎係以分享products嘅模式同大家分享下,睇下大家對我嘅呢件jacket嘅評語 但係我無邀請任何人前來購買

如果話轉移話題,不如牛巴講翻件Shirts Jacket先啦 想睇下你點評論件野討論下咋
老闆本人上連登賣廣告仲扮用家推薦
仲要唔批評得 會否太惡
人地捉你件野柒你咪貼番件自己做得好既product 囉
你貼番人地既相, 就算人地件野真係柒, 咁又會令你件野好睇番咩?

睇怕規矩都係無人睇
唔係同人嘈你會自爆咩?
咁佢又未算好明目張膽推銷。
更誇的又唔係未見過,大家又唔使咁大反應

不如繼續和氣討論啦
試水溫姐
由得佢啦
由何生你把口講特別冇說服力
個post好少咁熱鬧
我話主觀野我唔願講太多,圖太細,車工車線甚麼的我就無辦法講,但認真你覺得個proportion okay? 我個人係串,不過就直腸直肚唔會轉彎抹角,你係唔係老闆我興趣不大,我只係我見過一d你地既出品同圖,一時又okay,一時死做工,一時死比例,一時盪晒領,係呀你係平呀,不過我都唔知你屬於好定唔好,一時時撞手神,所以我先用耐人尋味四個字。

Btw,俾人指出你是老闆前係無人知你是老闆的。
一睇就知賣廣告啦
而家咁多後生仔開裁縫舖
競爭咁激烈,唔諗下點promote自己間野真係好難攪
但何生搞既rtw又幾特別wo
冇乜幾間local店會咁樣做rtw
呢樣幾正丫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞