藍牙喇叭討論區

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
所以長放真係唔敢亂講
放沖涼房門口/廁所門口大聲DD播

btw買左隻yamaha nx500,星期一送到 去試聽果陣比kef隻x300a正多了
係淘寶個型號 搵到成5,6個唔同牌子 但部機一樣ge
其實有兩隻一樣樣唔同型KR-1000低音太over
Sl-1000s相對平衡啲
利申有兩款
巴打有錢人
用開貴價牌
ps4 點樣駁藍芽
插左隻藍芽手指都好似唔得
依家要用usb 再連3.5 駁落去先出到聲
如果1000左右會有咩推介
最新想買Mac Mini 但佢冇內置喇叭
500-1000有冇咩藍牙喇叭好介紹?
有冇人覺得jbl xtreme 除左bass勁,人聲都好好 用黎聽張敬軒
一個就買Harman Kardon Onyx Studio 3或Doss Soundbox XL
Anker Soundcore Boost
帶出去又得
唔該哂 睇下幾時得閒去買返個先
Bose solo5 sound bar 有無巴打用緊?
今日出去買二手CD,見到Sony出咗隻細藍牙喇叭仔,size同價錢啱晒我用嚟做運動或者旅行用,外型唔錯,音質就唔點諗,估唔到比想像中好

呢個Sony XB01一樣有AUX輸入,冇嘅話就唔買了,冇藍牙嘅收音機Walkman可以用3.5耳機輸出駁線過去喇叭
買有光纖輸入同解碼嘅Active Speakers,例如Edifier s880db呢類
如果價錢可以我會建議Bose Soundlink Micro
平啲會建議Sony XB 10
BTW各人所好不同
最後慳錢買咗aura studio
用nb 嘅藍芽connect完之後變咗handsfree
個stereo mode 用唔到 唔知咩bug 嚟
Stereo mode好似studio 2先得
佢好用係用係air play
我正常用藍芽雖然冇air play咁好
但都唔差得去邊
XB10 唔抵玩,講聲音清析呢隻好過XB10,由其中頻表現,低音受制於體積,有不過唔係boom boom聲嗰隻,XB10嘅低音甚至好多牌子都係muddy嘅,音壓足夠,續航6個鐘都ok,3嚿唔使,如果買XB10,我會話試埋呢隻先好買,XB10以4嚿半水我會話買呢隻,輕過佢平過佢甚至中高頻音質好過佢,聲壓足夠,我屋企500呎開盡四處都聽到,聽慢歌,輕音樂、做背景音樂夠用,最重要係方便的飾
另外boss soundlink系列調音一向唔係我杯茶,以前聽過,除咗boom boom boom我睇唔出有乜優點? 雖然藍牙喇叭唔可以用hifi聲嚟講,不過佢嗰種強化低音而中高頻縮埋一堆嘅音色唔啱我,呢類喇叭最好人聲凸少少靠耳,會耐聽啲
就係買咗studio2
想問邊到買xb41最平
根據經驗冇現場聽其實好難比較
當然可能我木耳
你話Bose 低音勁我唔反對
但絕對唔係只係得低音好少少咁簡單
Xb01我冇所以唔敢亂講
BTW EBay 返新xb 10超平200度一隻想買一對
不過驚stereo mode有delay
上網睇下說明書
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞