藍牙喇叭討論區

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
同埋有啲人鐘意廳一個房一個唔洗行來行去掛
喺屋企聽歌/當電腦喇叭用 諗緊Woburn /Stanmore /Kilburn 見官網做緊特價 有冇巴打俾啲意見?有冇更好選擇
本身諗緊巴打講既anker
最後見onyx mini 399就買左
心動不如行動
我都入左兩隻
你地用藍匿牙喇叭會唔會有delay,用緊隻jbl charge,明顯聲畫不同步,可以點搞
無, 要睇戲就唔好用藍牙, 直插USB出聲
我用緊多隻除左VAVA VOOM21其他都冇delay
會唔會係本身連野個并
藍形版本低
其實關唔關藍牙version事?行4.x個d會唔會延遲少d?
一定會啦
藍牙ver 只係bandwidth大左同距離長左, 就算wifi過都會有delay, 因為你要係藍牙轉多次再send 出去, 如果藍牙bandwidth大到連影像同時推出去先有可能影音同步.

CPU直出hdmi出畫面, 你音頻過音卡再轉CODE變analog再由藍牙send出去點都多重, 除非你係player效返delay個video, MPC可以效聲畫唔同步, 你可以試試.

但打機就應該無得set.

利申靠估
師兄想請問知唔知3.5mm有冇一分2嘅左右聲道線?
如果有幾錢度
線呢D可大可少, 真係唔知點答

我聽歌用active speaker, DAC+用卡農頭出, 平平地只係用千幾條, 喇叭係genelec. 去旺電女人街口地庫個商場睇畢直買, 線呢D野真係只睇畢直做人
我剩係想電腦駁左右聲
唔係好似你個啲咁PRO
上淘寶買最平, 平過香港好多, 香港線果D食水好深貴幾倍, 是但50幾人仔都有條2米, 寄到黎咪80蚊樓下, 再唔係去鴨記都大把, 不過我估都係淘寶貨黎
感謝大大
諗住onyx mini 電腦用
屌 做完左喇
我好彩今朝趕得切
呢款兩隻有冇立體聲mode?
冇呀
得party mode
我睇仲有399,諗諗先
插線都可以嘅
個協同效應俾你講到真係幾心動
心動不如行動
爬文爬左成日
本身之前都諗住flip4兩隻玩stereo mode
但爬爬下文發覺Onyx Studio 3都好好
其實主要都係想屋企用
聽歌為主
但都會睇下戲咁 所以想有stereo mode
定其實flip4 stereo mode睇戲會唔會有聲畫唔同步出現?
同問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞