藍牙喇叭討論區

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
睇下先,唔該巴打
聽落唔夠 Edifier R1800TIII 比較好聲
不過有源好聲啲都應該既
*聽落 Edifier R1800TIII 比較好聲
咁同有源比有一定嘅差別嘅
入左Harman Kardon Onyx mini 嘅巴打們覺得音質點
利申:差緊電,今晚先試
178 巴唔係本身有咩?
請問有無巴打俾到意見?
另一方面,估計官方清貨係因為轉賣WiFi版,各位覺得可以貪平買bluetooth版算,還是等買network版?
本來等緊HomePod,其實靚唔靚聲?
同問,我屋企係studio flat,諗緊買marshall stanmore平時聽歌用,唔知各位巴打點睇
本身冇,不過上去試過
同埋開始懶,唔想對比好晒時間
HomePod fix 死左apple music
Spotify 用家表示用不了
又冇Bluetooth
利申:iPhone user
POST已追,
如果喺屋企個枱頭玩下電腦, 睇下戲, 打下SWITCH, 係咪charge 3/ flip 4會最好, 可以方便轉換?
見巴打話2隻flip 4個stereo mode好吸引下

如果單一粒就charge 3, 有機會上2粒就flip4?
我都想知買2隻flip4 好? 定1隻charge3 ?
兩個Flip4一定貴過一個Charge 3
如果你打機睇戲應該會追求低音夠勁
我會建議charge 3
有冇限buget同size
枱頭冇乜位, 所得以越細size越好, budget 1.5k
JBL 算唔算最平均
貴又唔係太貴,又有Stereo,低音唔差
Size 又唔算好大舊
Denon DSB250BT 啦
又細
音質又好啲
我個人覺得佢係呢個價位stereo mode已經算最好
唔該哂, 聽晚出去望望先
BASS 低音幾好
但如果偏好人聲可能會差啲
咁既價錢已經好唔錯
利伸:木耳 未聽過貴喇叭
邊度仲有得賣Harman Kardon Onyx Studio 2?????
點建會想買2
我會建議買3
BTW岩岩出左5
打後嗰幾代個面網唔可以拆出來...所以D聲差咗D
個人覺得其實低音都唔係好勁
不過佢開到8成都冇bass reduction 已經好好
大部分嘅Bluetooth speaker 過左一半聲音bass 都開始變低
我見人地3都拆
BTW 順便講埋onyx Mini 都得
利申:已開過
我仲用緊第一代onyx studio
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞