藍牙喇叭討論區

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
我都諗住買兩隻support airplay 既玩下
onyx mini 睇戲掂唔掂?
因為想駁電腦用, 雖然係無Stereo, 但正正常常應該都合格?

onyx mini 睇睇下都幾靚仔, 又唔貴
係呀 所以我一開波睇中呢隻
用左一年好滿意, 不過覺得第二代升級空間好大, 藍牙 同 aux 分別都幾大 (我用緊v20, 有dac)

呢個價錢無敵, 但得一部要放到正中先舒服, 兩部又開唔到立體聲, 同埋藍牙版本唔夠新, 怕connect 2部會delay。

最好都係買住一部等下一代
其實我都有玩True Wireless 除左Wf-1000X
其他都冇delay
至終原理我都唔知
其實呢個價錢Flip 4已經好好
當然同有線比一定差好多
利申冇玩有線
呢個唔係好熟有冇推介
真心覺得唔值呢個價錢
有呢個價有更好
二代有stereo mode
我應該會狗衝
如果諗住搏個mon flip4係咪個好選擇?
Flip 4 有2隻以上係咪就係party mode 無stereo ?

如果買flip 4做 電腦speaker ok嘛?
唔係呀
Stereo mode 意思佢可以藍牙連第二個
跟住有分左右聲道
I mean 如果我pair total 3 隻,都係stereo?
一樣
三隻會變party mode
Flip 4 同XtReme 2 點揀
Xtreme 2 update左firmware 都好好嘅
不過兩個級數唔同
一定係extreme 2勁啲
起碼低音一定係
如果Xtreme pair flip 4 做stereo 其實係咪無乜意思 2者 quality 唔同。
拎黎做電腦speaker, 聽歌睇戲打機, 夠做?
駁mon嘅話洗唔洗買charge 3 ?
定係flip4已經夠做
唔該巴打
其實flip 4,charge 3同xtreme 有咩分別

個個都講好吸引
Ls50 bass方面點睇?靠牆既話

打算用佢取代amp+2.1,個amp放返喺廳做5.1

唔同系列我不知道可不可以stereo mode
Xtreme 睇戲打機會震撼好多
因為低音會潛得好低
如果charge 3低音勁啲
會適合睇戲打機多啲
但如果純聽人聲歌flip 4會好啲
香港未有得買xtreme 2 sosad
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞