藍牙喇叭討論區

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
掛袋就Bose soundlink micro la
聽咩歌多同想要咩類型
聽Pop同廣東歌多
THX
買咗兩隻 flip 4,聲底幾滿意 但係我有兩個問題
1. 想問下係咪要長開個jbl connect,先有stereo mode ,我冇熄個 jbl connect,但我一轉返去播歌個app (moov),佢就自己轉返做party mode

2.轉歌嗰陣,兩隻喇叭有delay,搞到開頭幾粒音無咗,或者一隻有聲先,想知係咪正常

我應該兩隻都最新 firmware?因為個app冇叫我update (而家v3.2),唔該哂
Harman Kardon Onyx Studio 3幫到你
我都有你呢個問題
同埋我發現當兩隻喇叭stereo 用youtube 或Spotify 播野會delay
但係safari 度播野唔會delay
其他牌子都一樣
有錢人
有樣野想問下咁多位巴打
B&O M5 大家覺得點?
藍芽喇叭有無得插番線變做電腦喇叭? 又建唔建議咁做?
有3.5mm就可以用返電腦喇叭
我自己就有條大陸soundbar插住加差住電咁用
買soundcore 2 定soundcore boost
主要都係當電腦喇叭用
就咁睇樓主同巴打review 性價比好似都唔錯
爬哂文,岩岩入手左denon dsb250bt, 考慮緊買唔買多隻做立體聲,但2隻加埋又好似好貴咁
另外想請教巴打3.5mm 模擬輸入同平時3.5mm 有咩分別?音質會差d? google 完都唔太明
肯定係Soundcore Boost 勁好多
唔識咩叫3.5mm模擬輸入同3.5mm
邊度買?
3.5mm 模擬輸入 = 3.5mm (模擬輸入)
USB 數碼輸入 = USB (數碼輸入)
係咪咁???
旺電
係掛
但市面上一般有USB輸入都唔會係平野
我USB輸入都係得Sony SRS HG1
我都唔清楚,只係見denon dsb250bt 有模擬輸入(3.5mm迷你插孔)
想入隻soundlink color 點睇
硬係覺得soundlink color 唔湯唔水
BTW要買都買第二代有埋防水
BUDGET 400左右
見好多人推介JBL FLIP 4
係咪都應該上JBP FLIP 4 ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞