藍牙喇叭討論區

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
買第幾代好 個look 好不錯咁
我自己用緊第一代
結論勁過Doss Soundbox XL好多
至於第二代有咩唔同以我所知多左兩隻stereo mode
其他我唔知
講到咁睇黎冇唔買既理由 估唔到2011年出產,2018仲有咁好評價
我見水貨只係千幾蚊,平行貨差唔多一千
想請問下藍芽喇叭本身易唔易壞 驚買水貨易收皮
呢個唔敢亂答
但so far我咁多個都冇壞
有無同onyx studio比較過
但實情係Bose revolve 不見得會好過soundlink mini 2

Revolve+ 就好少少既但價錢唔同,而同音色既preference其實冇乜分別
咁都叫起鋼咩

講事實姐,試下佢最大聲去到點就合理,平時真係有排都唔會調到最大

Btw, Groove 既聲非常非常普通,同價JBL價win, 但the one the three 會越來越明顯不同
我想問有冇人有好平又好聲既電視soundbar 介紹,1k左右
肯定好過onyx studio 3
我意思係市面例如Anker Soundcore boost呢啲款比Mini 2平
但音質都比佢好
呢個係出產時期問題
始終revolve無論係味plus都好過mini2
因為個人覺得mini 其實只係推爆個低音
其他冇咩特別
當然revolve都新啲同貴啲
同樣問題flip 4一定好Groove好多
時期問題
不過Groove好似係第一隻咁小型同時有兩個passive radiator 啲喇喇仔
至於the one個啲我唔太熟
見呢牌好多人推JBL有隻一千內soundbar
BTW唔知有冇伏
Soundbar傾唔傾得
HMV而家做緊兩個promotion:

1) Cambridge Soundbar +HMVOD $2464

https://unwire.hk/2018/03/13/cambridge-audio-odb2/wireless-home/

2) YamahaYAS 207 Soundbar $2532

HMVOD可睇可唔睇,因為我覺得上網搵電影link都幾煩
大家覺得呢兩個性價比點睇,sales當然話yamaha好好多
Audio pro addon c10
Whathifi 5星
呢隻掂唔掂?
同問 岩岩都上左what hifi睇
見audio pro addon c3定t3係某一個價位既best 有冇巴打玩過
打算買個放係房,諗住睇戲聽歌用,onyx studio 3會唔會好啲?
正,我都想問soundbar 資料,入左denon 250bt 就心痕想搵多d 野玩下
Soundbar 唔好聽歌
睇戲打機 好野黎yas207

250bt正? 我諗緊買書架喇叭定藍牙
本身有隻jbl xtreme 都唔錯 但身痕想買野玩
想問有咩有源dac hifi介紹 5k左右

依家amp+dac+hifi無位想換左佢
其實Harman Kardon Onyx Studio 3都一樣好大個
唔好俾相昆到
如果低音唔夠Bose Soundlink Micro好
人聲就睇你本身喜好
我鐘意Micro多啲
咁音質上Denon DSB250BT 一定好過micro好多啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞