賣咗十年眼鏡,你問我答(7)

1001 回覆
14 Like 7 Dislike
想問下Karl Plus呢個牌子出唔出名?
樓下賣個鏡架都成千一蚊。。。
不過真係幾輕
同埋見到個牌子係mini,新野?
https://www.facebook.com/124516590921118/posts/1014464705259631/
似係普通牌子,依家好多oem廠都做呢d
另外個牌子都係
視光師巴打, 我有好多野想搵你幫手, 1. 有個ic berlin 框想配鏡, 2. 舊框花晒想配新鏡做後備, 3. 想配個新框+好少少既鏡, 再加埋clip on 太陽鏡

巴打, 你星期幾會係旺角?
您直接去佢個post問好d
https://lih.kg/774198
sorry
Hello
依家副眼鏡差唔多戴左兩年,無配足度數 印象中差25度
依家有時睇遠野唔太清楚 想戴過副新
750-800度近視 200散光 有飛蚊 眼底正常 但怕光
應唔應該配全視線/hoya之類既鏡片
日常工作對電話 文字 圖片多 怕配啲鏡片會有色差 希望巴打可以幫手解答下
邊類型鏡片比較適合
鏡片budget 3000左右
thanks
Hoya hvll有冇出uv420?
如果東海lutina 價錢大概如何?
Thx巴打
怕偏色唔好做全視線/抗藍光鏡片
怕光同飛蚊有個可能係您對電腦太多,視覺疲勞嚴重,可以試吓加強少少室內照明,令電腦睇起來唔會太刺眼
Hoya 無UV420鏡片
東海 Lutina 1.6 PGC 現貨1500內
多謝解答
呢間好野嚟

Zoxx代工
唔使sorry
因為您喺度寫佢案必睇到
約左日本仔30號食飯
暫時佢比好平價我益巴打😍
用蔡司把尺度都幾好
因為度數本身無配足,所以排除咗度數over導致嘅視疲勞呢樣先
同埋所有可以阻隔可見光嘅Filter都一定會有若干偏色問題(包括UV420/變色鏡片, 只係不明顯,9成客都唔覺咁解)
所以先建議由護眼習慣及室內照明開始改善
點解有啲眼鏡鋪賣con 冇盒會平啲?
無盒嘅係sample...根本就唔預賣比人
就好似有人一蚊一包賣老麥茄汁咁,無本生利
不過家家有求啦呢樣就
有d 客成日都話要買幾對one day....
順帶一講其實與其咁樣買幾對
不如上網book 試戴
一樣有幾對拎走,仲可以驗吓眼
但我係諗住買一盒 但佢同我仲講唔要盒平 $50
之後比左30隻散裝我
簡單點
用下防疲勞鏡
個試戴其實要比驗眼費
想買大眼仔 邊隻好
暫時係咪冇有散光既大眼con??
一定試上眼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞