賣咗十年眼鏡,你問我答(7)

1001 回覆
14 Like 7 Dislike
Zeiss synchrony 無賣過
不過正廠隻清銳就感覺一般(自己有用過)

BJ Classic正嘢!
搵到幅圖講不同面形與鏡架嘅配合,大家可以參考吓
香港邊度有角矢甚治郎同thom browne買
Thom browne好多地方有啦
但角矢應該無地方做了,得設台灣仲有
我見好多都有但係全部有乜款 想搵隻舊款tb104
下次去台灣搵下 多謝你
thank you bro

btw問多條,香港眼鏡舖係咪都有得配uv420鏡片?

應該全部都有
係可能牌子間間唔同
呢隻唔舊
係返來貴所以少人入
但專賣呢個牌子果幾間公司應該有貨,因為呢隻都算易賣
想問下巴打nikon d鏡如何同乜價位左右
200-400 度近視,百幾度散光
藍光See coat blue 係咪算唔錯,淺度數1.6 我都ok
自己係右上臉型,但試過就覺得梨型/橢圓型比較好睇,好似圖呢種反而d人話無咁好睇,其實仲有咩因素影響
面形長短
雙眼距離
眉位
鼻位
耳位
全部都要考慮
See coat blue 唔錯
不過nikon都幾貴,以普通鏡來講
自己覺得Hoya/ Zeiss 有賣點多d
吓,我都係用soft99洗,我覺得好方便喎。喺日本Amazon買仲平過香港買好多!不過要超過2000 Yen先送貨,要一次買6支先得
今日去配眼鏡 眼鏡佬叫我我買個咩hoya鏡片咁嘅嘢
佢講完我都唔知乜嚟淨係知會令我冇咁易加深近視

依家600 一年深咗500 買hoya係咪幫到我冇咁易深落去 我見都相對地貴 值唔值得買?
sorry係一年深100 上年500
新果隻myosmart?
巴打幾多歲?
二字出頭 我淨係記得咩hoya 1.6咁嘅嘢
巴打想問細圓框眼鏡有冇咩牌子介紹返,價錢想比較經濟啲,感激感激
經濟又唔錯嘅可以考慮genic
係呀係呀 remark
係堅有用嘅?
ultem膠框
有冇咩牌子好
其實同減近視無咩關係
不過抗疲勞鏡可以令眼睛紓緩無咁易累就真嘅
兒童控制近視漸進都唔止咁少度數
隻隻差不多
最緊要係堅韓國嘢
太平嘅大陸嘢好易斷
做嘢成日要對電腦mon 咁睇嚟應該有用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞