「PS4」 本月免費 Alienation 異種國度 招好友

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
Psn: play9bro
Pen:souphen711

剛買dlc今晚等帶
發現左新大陸

可以等大家多個機會

我親自測試,

12洞毀滅者 射擊

閃電 VS 迴力鏢

閃電 係勁撚過 迴力鏢

咁又點
都係刷唔到架啦

而家咪多左個機會囉

用緊支smg有射擊閃電,其實個效果係點?
自從買左dlc 無跌過傳奇
發現左新大陸

可以等大家多個機會

我親自測試,

12洞毀滅者 射擊

閃電 VS 迴力鏢

閃電 係勁撚過 迴力鏢

咁又點
都係刷唔到架啦

閃電係細範圍AE 80萬傷害
回力標係 較大範圍50萬AE x 2 (傷害數直來自巴哈)

我自己用閃電毀滅者 當啲怪唔密集,得一2隻大既,
你就會發現打得慢左好多
而且特效係有CD時間
當你打一隻巨獸時就更明顯

咁又點
都係刷唔到架啦

而家咪多左個機會囉

打中隻怪會有啲電由隻怪個身上傳出來
造成一個細範圍傷害大量傷害
今晚有冇人一齊打傳奇方舟
唔係神裝帶唔到人
Psn:wctwct2613

而家咪多左個機會囉

感覺之前把回力標槍勁d

感覺之前把回力標槍勁d

我見台灣同大陸人都係比較推薦回力標
我無毀滅者射擊回力標
得smg 火焰槍果啲
比較唔到
Psn:ValMestalla
留名求帶,已世界2
發現左新大陸

可以等大家多個機會

我親自測試,

12洞毀滅者 射擊

閃電 VS 迴力鏢

閃電 係勁撚過 迴力鏢

咁又點
都係刷唔到架啦

你就會發現打得慢左好多
而且特效係有CD時間

相反

當怪愈少,閃電比迴力鏢勁得更明顯

對比之下,閃電只有兩個缺點:

1)打有盾既蟲會慢迴力好多
(因為迴力飛穿佢返黎果陣係當打隻蟲既背)

2)迴力鏢當你車完一隻大怪後可以即時衝走,
果十幾個回力鏢追尾返黎自己身上前可以殺怪

咁又點
都係刷唔到架啦

你就會發現打得慢左好多
而且特效係有CD時間

相反

當怪愈少,閃電比迴力鏢勁得更明顯

對比之下,閃電只有兩個缺點:

1)打有盾既蟲會慢迴力好多
(因為迴力飛穿佢返黎果陣係當打隻蟲既背)

2)迴力鏢當你車完一隻大怪後可以即時衝走,
果十幾個回力鏢追尾返黎自己身上前可以殺怪

以上只能套用於「毀滅者」

其他槍,好似SMG、獵槍等等都不能參考

我有時懷疑係英雄Lv 愈高掉寶愈低
PSN:PKproHKG

坦克 30/300
生物 30/300
破壞 30/5x

我開場只會set 好友限定(如果我記得set 既話..)
低Lv 巴打見到唔洗怕,直接join
如果我見到未夠30,我會行慢少少保護你,
但一到30 我就變返狗衝,自己執生啦

Solo 傳奇方舟 29 分鐘
單刷 1-2 Exp大約 1.4億/3分鐘
(因為任務要數秒,快極都係咁

其實主要想同巴打們換copy 武,

我有12洞(技能全為「射擊」):

異種獵槍  閃電 / 迴力鏢
能量槍   閃電 / 迴力鏢

毀滅者   擊倒 / 閃電 / 迴力鏢 / 手榴彈

發射器   手榴彈
電火槍   手榴彈
火焰槍   閃電

渦流彈 快填 5連藍洞 / 2連黃 + 3連藍

有巴打有其他12洞武器「而我係冇既」可以同我講聲

利申:
我「唔送」武器,
最少都自己打到第一把勁野先啦
大家努力

我有時懷疑係英雄Lv 愈高掉寶愈低

唔通要升過隻?
打個PSN ID
話帶新手咪得囉
打咁大段每日都po一次
你以為個post好多人咩
換唔換果啲你一係開個新post一係玩果時同佢地講

你口中既換咪又係copy一件出黎

你有心帶既就加埋個名落psn list
Added哂psn list 所有人,人地想搵人帶自然會入你場
唔洗每頁都自我介紹既

毀滅者要勁,最重要「唔係」洗紅連
而係「藍連 > 紅連 > 黃連」

長知識了
同埋多謝你同埋樓主carry 上去30
感激
有冇人係打極限模式既可以一齊玩
打個PSN ID
話帶新手咪得囉
打咁大段每日都po一次

Added哂psn list 所有人,人地想搵人帶自然會入你場
唔洗每頁都自我介紹既

毀滅者要勁,最重要「唔係」洗紅連
而係「藍連 > 紅連 > 黃連」

長知識了
同埋多謝你同埋樓主carry 上去30
感激

我都唔知帶過咩人 
打個PSN ID
話帶新手咪得囉
打咁大段每日都po一次

唔洗每頁都自我介紹既

其實我換唔換都得

換返黎既都係廢武,勁既我已經有齊

只係俾個希望大家

因為我俾人拒絕過好多次

所以先話換武器
新手求帶+一齊玩

Psn: koroke_46
有冇人係用日服account玩?想知係港服買dlc然後用日服玩得唔得
save 有咩用,可以無限刷洞?
我係新手 玩佐1日 有冇save 教學link
另外想問 機場係咪廢 有把射擊迴力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞