[靈異]陰陽師赤牙-《只靠符咒驅鬼的算什麼陰陽師?》

802 回覆
92 Like 9 Dislike
留名
hi樓主我又過黎呢邊
估到我係邊個?
阿牙
仲未有文
赤琉摟住阿牙的肩膀,道:「件事隔咗咁耐,我哋可能真係冇辦法搵到個兇手,更何況阿爸警告過我地唔好再掂呢件事,我地⋯⋯」

「爸爸擔心我地有事當然會咁講,我地會唔會做又係另一件事。我同你睇呢件事既角度唔一樣,消化呢件事既方法亦都唔一樣。」阿牙低下頭來。

「我十二月會飛過黎探你地,唔該係呢幾個月裡面,阿牙你唔好輕舉妄動,好唔好?」舅父嘆了一口氣說。

阿牙不置可否的聳了聳眉頭。

「阿牙?我同你講唔係想你報仇,而係你有權知,更重要既係我想警告你接觸靈界係幾咁危險!總之,有咩都等我過左黎先算。」舅父加強了語氣。

「咁你點解要繼續做陰陽師?」阿牙反問。

「我唔同⋯⋯我學過好多方法⋯⋯」

「舅父,我知架啦,我會自己判斷。」阿牙打斷了他的說話。

關掉Skype後,阿牙雙眼通紅,一直咬著的上唇出了血。

「傻妹。」赤琉皺眉看著眼前一臉倔強的妹妹,伸出手來撫了撫她的頭。

「阿哥,你唔會嬲咩?爸爸媽媽⋯⋯」阿牙強忍著眼淚,凝視著漆黑的電腦屏幕說。

「唔好諗啦⋯⋯好唔好?」赤琉鼻頭一酸的道。

阿牙沒有回答。

一個月後

「你們知道為什麼Danny幾天都沒有上學嗎?」Nick剛跑進班房,就滿臉神秘的問阿牙、Sarah。

「Danny? Danny Harris? 」Sarah問。

「對。」

「他跟人打架進醫院了嗎?」Sarah問。

「才不是!他跟另一間高中的女生玩Charlie Charlie 結果出事了!」Nick興奮的說。

阿牙揚了揚眉,但還是看著書本沒有抬頭。

「出什麼事?遇鬼了嗎?」Sarah問。

「出事的是Danny,他好像被邪靈附體一樣不停的在吐白沫,還不停的揍地板和牆壁,還跟那女生說要把她的房子燒掉!」Nick越說越是起勁。

多謝支持!
hi樓主我又過黎呢邊
估到我係邊個?

吉姆大郎巴!
定係絲
多謝支持!
留名

多謝支持

多謝你繼續睇!
阿牙

仲未有文

有架啦 出得比較慢 sorry
多謝支持!
想問下邊到有得睇番之前既故
hi樓主我又過黎呢邊
估到我係邊個?

吉姆大郎巴!
定係絲
多謝支持!

絲呀
喺呢邊繼續追
想問下邊到有得睇番之前既故

第一個故係
[生存][單層巴士內的殺戮嘉年華]路西法的遊戲 :
forum15.hkgolden.com/view.aspx?type=SY&message=6436930&highlight_id=0&page=1&authorOnly=False

第二個故係
[鬼][奇幻] 遺願執行者:
forum15.hkgolden.com/view.aspx?type=SY&message=6520932&highlight_id=0&page=1&authorOnly=False

多謝支持
hi樓主我又過黎呢邊
估到我係邊個?

吉姆大郎巴!
定係絲
多謝支持!

絲呀
喺呢邊繼續追

好啊好啊
巴打 巴打 會唔up埋之前d故上紙言
幾好睇甘 支持
車長同阿牙
真心幾好睇
d角色又唔會好中二病,然後文筆又暢順
留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞