召集所有做緊 Business Analyst 既朋友

1001 回覆
11 Like 56 Dislike
有無價位表參考?
見上面講fg 15,6k
5,6年先30k 但又好似都唔係好多地方有
睇industry
Banking 一定升得最快
有無價位表參考?
睇industry

Banking有無唔係contract??
D約西撚到,最多加15%
AL少,無medic
好想入行 但唔知點搵
做咗三年it support狗 programming都學過下
睇domain knowledge
暫時ba好景d都係bank/insurance
先唔講人工 inhouse一定好做d
不過要習慣全世界都a字膊
有無價位表參考?
睇industry

Banking有無唔係contract??
D約西撚到,最多加15%
AL少,無medic
其實要做Banking BA 最好由user 個邊開始做起, 我做BA 之前做risk, 熟product就算完全唔識code 都可以叫到你上面人工既double,
利申 3年exp 收到大貓60k+ offer, 唔識SQL

但巴打入門都係19 contract?
3年連埋risk exp?
Ibank risk
巴打做緊既ba應該同一般ba做既野唔同?
我公司銀行老屎忽應該都無呢個價
留名學習
好耐冇見過大貓請BA, 通常都係搵consultant
60K 應該已經Band 4 或者band 5 頭。
不過band 4 做BA 好似唔係咁簡單。話唔定好多野跟...
讀ba 做緊工程
BA 除非跟好大過system , developer冇左你唔得果d , 否則全部係吹水,10個得1個有料。
利申銀行BA, 搵緊developer工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞