召集所有做緊 Business Analyst 既朋友

1001 回覆
11 Like 56 Dislike
準備做一份工個title 係叫information analyst
job duties寫collect business requirements, 同contractor 聯絡, 做uat...
其實係咪即係BA?
點睇fdm
今年fg business analysis
返左兩日保險既analysts
未開始做野 但學既野都係automation多
變左programmer /developer咁
同事都好nice好肯教 又會比時間新仔學

開始寫script 自己又on9 個腦突然白左 structure 唔記得哂要慢慢試
覺得自己好廢尻 突然覺得自己唔岩做呢行 唯有邊行邊做
小弟做左兩年BA 宜家有兩條路

Big4 做 ERP Implementation
主要對政府 保險客
下年22K

細SI 做 Core Banking Implementation
主要對銀行 Private Banking
出左25K比我

請問各位巴打會點揀
想問下secondment contract可以有幾伏? 我有一個offer second 去2線ibank, 唔知走唔走好
其實兩邊都係主要識SQL就夠
最緊要係熟個product同domain knowledge
巴打點睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞