一齊分享下買bra心得!!!

722 回覆
976 Like 47 Dislike
有無絲打上胸好多肉 帶完bra會好大成日俾人望 有無咩bra顯細
我反而覺得內藏鋼圈個果款圈圍不大 , 啲肉容易變成副乳
依家都係用莎娜美
買開薄果d
我之前用triumph 同 莎娜美
平日去既話佢地比較有心機sell
相對認真d
不過之後就去左日本到買bra
我都照買triumph 既
但佢地真係超級pro
唔識溝通
我照比佢地郁手教我試 教我推 同幫我較位
搞到而家係香港完全唔想同人爭買bra

68 佢真係sell 平 sell 款only
對個胸既發展唔好

peachjohn 我都麻麻地
留名
款靚,但好多都好厚墊仲要冇得拆,同埋唔算好舒服,裝假狗專用。
我都係mm打手!
背脊包晒 收型收得好好
唔知點解好多矯型BRA都有lace
我會加多件棉質嘅吊帶底衫(Uniqlo airism太薄唔得)先著薄tee, 咁就冇事
係熱少少但冇計啦

著咗幾年satami 覺得OK
有諗過轉MM但上面話MM成四五百一個真係唔捨得
satami折完都係3XX左右一個
係沙田mm買過一次 真係ok
啲姨姨真係好好人 會幫你撥又幫你搵唔同款俾你試 仲要一望就知你咩size
不過我個陣覺得五百幾好貴冇買啲咩矯形款 同埋啲款真係冇咁靚好難揀得落手 最後買咗三個三百零得兩三個扣嘅 有兩個好易走位同變形

之後換咗一款老母買俾我嘅牌子 好撚貴唔捨得唔著 千幾銀個 話有咩頻譜 個時又唔識 試著覺得ok就著 個胸形好似有改善到 但都係有副乳嘅問題 想再試下mm
你地有冇話用開邊隻矯形款好用?
著緊菜太,無鬧過我,不過真係唔問佢d size點分
成日講一堆數字
Body同braoxxx都試過真心唔好
好似間間都賣bra都要著埋背心,好唔舒服
f以上就真係好難買bra,c都買唔到?啲人做乜鳩
Tutu Anna
款靚但唔實用 價錢係平 當68著好喇
同意樓主 mm真係正。啲姨姨好好心機去教人
未著過mm 大概咩價位
遲啲試下先 反正黎緊都想換
成個post你就最撚八婆最長舌婦喎 好好地講緊bra就啄住人平胸講咁撚耐
本來想入嚟睇絲打分享
上面無啦啦有條煩膠係咁攻擊人
大家唔好理佢啦
我去mm個店員完全無料到
佢幫我度已經比平時著既細一個size
又叫人唔好撥肉
但我背真係有肉係需要矯既
著左佢個bra壓平左個胸咁
勁肉酸
反而我係Wacxxl真係搵到岩既款
包得好又挺身
唔好再回佢啦
岩先去左尖沙嘴mm睇,八折之後$7xx兩個
想問絲打mm矯形bra係咪要同佢講要呢隻功能嘅bra
定其實其他普通嘅都有矯形功能?
有無邊隻推薦下
有八折?間間分店都有定點?
如果係一陣想出去睇下 但應該會去沙田嗰間
尖沙咀mm嗰姨姨每次都教我點企
自己真係完全唔覺,真係好難改
ig果間?
完全唔掂,係就係有溝,但好唔舒服,郁幾下又走位
仲有好多都係淘寶三十幾蚊款,佢賣到百幾
唔明紅乜
係 佢一講 我望鏡又真係睇到企得唔好
對手垂低唔平衝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞