一齊分享下買bra心得!!!

722 回覆
976 Like 47 Dislike
Boxxbra都會比sales睇曬,但唔係比其他客睇囉
Bodibra冇乜興趣 之前屎忽痕走入去睇 屌你佢啲32G嘅bra個杯都平嘅 心諗裝到肉架咩 之後喺啲sales走過黎之前就閃咗
真係呢種感覺
出面等試個d人基本全部人都睇到
真係唔會想再去第二次

同埋佢d bra根本唔好著
又唔教人 同埋根本唔知自己著咩size
靚bra真係幾好J
想問下wacoal到底細出面個啲幾多個碼
啲bra唔會有個size tag?
去68打飛機射落地算啦
叫條女著係害咗條女
唔好著嘅bra著一秒都嫌多

利申冇買過68
佢啲size比出面大好多 比人以為自己好大咁,不過佢會幫你度嫁(係我媽話佢比錢我先入去⋯⋯不過啲款真係好阿婆)
嗰時我去佢大叫我個size比佢啲同事聽叫佢地拎bra
好慘 以前睇啲人話佢好pro睇到我心郁郁想去試 不過好彩因為懶冇去到 如果唔係會有陰影
佢會叫隔離d人睇下你
跟住一路度尺寸一路話你背厚副乳大個胸點點點
個個都聽到
呀婆款就是但啦我依家冇bra唔係呀婆款
不過佢啲bra有冇用先 見到都覺辛苦 個杯淺到
咁撚串 試完唔撚買佢會唔會摺摺聲
莫講話唔買 試多兩個佢都比說話你聽
瘦底AA cup去mm幫唔幫到手
有呀真心,帶左三年個背薄左4吋(erm我有減到肥既)(我媽比錢我先捨得買,7百幾蚊個真心比唔起)
你預左如果你32c你會帶拎個32e/f
我知佢大幾個size所以我拎返大個碼黎睇 但睇落都好似唔係路咁
不過佢話帶3個月要換,我年幾都未換
你叫佢serve你呀嘛
冇預錢買就唔試住啦
係呀姨姨好細心係真
我講既所有問題佢都答到
佢叫我慢慢黎 著錯咗咁耐都要時間變返
佢話慢慢收返啲肉個型就會好睇返
我依家戴緊嗰啲都係 著得太耐鬆鬆地 定唔知係咪因為我瘦咗
34扣最入都鬆
之前去蔡太到買bra 比佢遊說左我買提臀底褲 其實係因為我嗰排都想買返啲底 所以就買埋
結果 我覺得同普通底褲冇咩分別 純粹因為新 未着鬆 所以好似提到臀 咁我不如買平啲嘅新底褲好過

另外 我只係去過蔡太到買一次bra 佢冇鬧我態度唔算差 亦有改善到胸型(不過我去之前嗰排着緊68 所以改到係正常)但我冇返去換 大半年仲着緊 而家應該係普通bra咁 冇咩衝動再去買 可能試下其他brand比較下
但佢真係會叫人買野 本身諗住買三個bra 結果買多左三條橋同幾條底
要呀 張單5/5到期
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞