一齊分享下買bra心得!!!

722 回覆
976 Like 47 Dislike
其實mm d碼係咪偏大?
其實mm d碼係咪偏大?

我自己著緊 覺得同出面一樣
不過有機會部份款偏大或者偏細
係視乎返個杯既深度

同樓主一樣 著過咁多個牌子
都覺得mm好好 好感動搵到個有用既bra
話平就唔係咖喇 但至少著返靚個波形
FYI 去過山林道同沙田分店 兩間姨姨都好好人!!!

最近見到個台灣牌子叫Q Mxxx 既sleeping bra
因為本身會外擴 訓覺又唔想著有鋼線既
就買左個黎試 暫時感覺良好 著左幾集中
訓低會將個胸定左位係中間 遲下有效再分享!
MM返唔到轉頭加一
點解我上次去台灣買個價同香港差唔多咖
早幾年幫ex 搵邊隻bra 牌子好個時,已經好多人話mm 正。
用落之後佢就無轉過牌子 有款水滴系列佢話係最舒服
我個陣啲肉包唔好,佢一摸以為我得a 後尾比返幾個款我試,又教點撥肉最好,天與地分別 好彩搵到呢間,如果唔係個胸型依然會好差
佢如果有啲杯係深杯個姨姨會講,暫時著咁耐覺得啲碼冇偏大。
有無人去過葵芳個間?

想知mm 個價錢range去到邊
想知bodibra啲size點convert做正常普通既size
因為係其他店從來無買到過岩既bra參考唔到
第一次着到fit size係bodibra
但真係太貴同好快要換 afford唔到
想知點convert再搵有無邊啲舖有類近既size
感謝各位
推 今日去左check 問啲staff佢地唔答 話我着緊果個先係真size

gf著緊bodibra, 明明平板都有C

真c著緊bodibra G
佢水份咁深啲cup無參考價值
係 好想知正常size係乜
然後出去搵間有我size既買
bodibra係岩身但真係太貴
而so far試左好多間都未搵到真係fit既
唔想買bra買到破產

可以自己度架嘛
無bra時胸圍減下胸圍,有啲人話因為地心引力,要彎腰45度度胸圍,不過我自己彎唔彎都相差唔多

相差
10cm=a
12.5cm=b
15cm=C
17.5cm=D
20cm=E

如果bodibra c,出面牌子應該a咁上下
Pj嗰啲應該B左右
可唔可以share下 AEO JackWills GillyHicks 呢d牌子😂
我著完一兩個月primark bra都洗到爛哂
好後悔買咗個primark bra 冇著過
一開始佢問我著開咩size
我答完佢佢即刻好疑惑講話唔止喎
因為每個牌子啲size都唔一樣
我依家都好疑惑到底我係咩size
覺得會唔舒服 買完就放咗喺度 都唔知做乜買
邊間姨姨好人
我去沙田呀 因為近我嗰區
同埋見樓主都係去開沙田有好評
我自己試就覺得Leona好過mm..
Mm好似有啲比人吹大左...
啲bra 就算用手洗都keep 唔耐..
而且有比佢個鋼圈吉到...
唔知係咪我唔好彩喇但我自己就永不錄用
我嗰區有mm但見冇人提起啲姨姨
rm同mm size近唔近?
想試rm
着出黎個胸型好橫好肉酸
會好似好肥好大隻咁
同勁快爛
之前條鋼圈插左出黎 插到我雞心位流血
收副乳就比唔到意見本身無
承托都ok嘅
但個型真心着到好肥大咁
我著開Regina miracle嘅,著到變咗打手仲推咗個死黨落氹
(佢宜家改咗名做her own words 不過啲款係young咗)
著咗四五年度啦,白金VIP,對啲產品仲熟過啲新職員

簡單講下呢個牌子嘅bra有咩好:
1. 襟
著咁多年未試過爛bra或者變形,以前著wacoal成日鋼線外露插心口
呢間真係你個胸變形佢都唔變形
2. 夠托
佢獨家線圈承托非常好,大波都唔怕墮
3. 夠包
胸側個個位做得好好,幫你包返哂啲肉入去
我唔著有墊,所以有集中無push up
4. 質地好
唔厚唔薄,唔會焗但又唔會太薄到feel到出面
著得舒服唔會有鋼線壓痕
5. 價錢合理
一個大概$300-400,我第一個著到宜家都仲著緊
6. 服務唔錯
買開同一間分店,換過supervisor但兩個都非常專業同熟產品
又有你購物紀錄可以check(啱哂我呢啲永遠唔記得自己著開咩size嘅人)
7. 定期有review返自己產
唔會賣死同一隻,定期出新嘢,亦都會改良產品

都有少少缺點嘅:
1. 唔可以懶一定要深淺色分開洗
淺色係好易上色,幾次已經會變色
2. 難襯返一套內衣褲
底褲無咁襟,同埋同款個褲仔得一隻款揀,好多時我都係分開買,襯唔到一set
3. Keep會員使錢多
一年要買$1800先有會員,$2800先有白金,唔係永遠要定期消費,$2800講緊一年係差唔多七個bra(但會員有折係幾抵)

大抵係咁上下,之前我都係係舊登睇過好多人feedback先揀呢間,估喎到效果咁好,著咗四五年,第一年已經做咗白金VIP,前前後後起碼使成皮嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞