一齊分享下買bra心得!!!

722 回覆
976 Like 47 Dislike
好驚錯 唔敢上網買
MM用家正評
之前著開Peach John
一試MM成個FEEL唔同哂
不過我多數台灣買
又平d d姨姨都好好人
真心想問胸細洗唔洗著矯形bra 咁大個人因為胸細對bra都冇咩研究 入wacol有咩簡單款就買
Mm分店係咪葵廣有間
a果啲邊間最好
我有覆你架
樓上個個唔係樓主我呀
mm得2個扣 背脊d肉唔晒喎
同佢講你想要咩功能 例如背厚 副乳 外擴
佢就會搵比你架啦
佢除左無鋼圈個d bra之外基本上大部分bra都有矯形功能 不過都係要個姨姨幫你揀 你試埋先知岩唔岩
3XX mm/satami都係咁上下
二百幾應該難D
好嘅bra真係唔會平, 呢D錢唔慳得
其實絲打你知自己咩size不妨上網買
起碼大把款
老婆著G85/H80,佢啲wacoal全部喺日本買,大部份online買
agger 功能好既內衣唔會平得去邊
以前都貪平買過好多 全部都係掉錢落海架咋
要著得靚個胸既bra 300以上一定走唔甩
試Bra好似好唔衛生咁,唔係好明
第一間個bra既變形係指著左兩個月加埋手洗幾次佢個杯已經巢哂
完全已經點教都貼唔返個胸 成個bra著上去係同買個陣完全唔岩size咁

第二間指既無變形係指著得耐同洗過幾次條肩帶都無走位 個杯唔會自己離哂罩 唔會跌膊

係我無講清楚變形定走位姐
係日本買緊Wacoal 年輕line
返唔到轉頭
同意

mm 我都係著左兩三個
想對 satxmi 無咁快易變形

我依家調整形bra只會買 mm 同satxmi
我自己一般就300-400
bra 如果要功能性一定要試
淘寶買啲靚既 緊要時刻用就算啦
我個人認為唔錯啊 幾好 唔係話超大波 但已經大 絕對夠使 腰都幼
最緊要都係胸同腰比例好 應該有S形身材
Carmen Electra 對外聲稱係36D-25-36
佢有操開 所以身形都靚啲

不過依種身材係香港稱唔上瘦 可能有啲人覺得有少少大份
各花入各眼姐
花園街盡頭近太子果頭有間樓上舖賣bra賣左好多年唔知咩名,可能樓主有評到,但我啲fd話覺得幾好,唔太貴又多款,諗緊好唔好試下 我遲戴bra,所以有啲下垂+八字 高中戴返矯型都冇用
點睇日本feast?
走啦你班麻甩佬
早排買完braologxe
可能我個個sales無你遇到個個咁閪
都叫做有用心教下我

反而之前去MM俾人逼我買咗成千蚊bra
話買一個試下就話你唔洗換架?
想買個比對肥仔波 有無好介紹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞