一齊分享下買bra心得!!!

722 回覆
976 Like 47 Dislike
之前係葵芳mm,個阿姨比左個差唔多大成2個cup既bra堅持叫我試 咁好啦我真係去試以為有奇蹟發生,仆街離罩離到呢 覺得某部份阿姨真係好撚唔專業

利申:C以上
相呢打手?
唔係要睇你個胸,但你講到你買過咁多,影啲打
Bra出嚟做證據喇
你篇文真係好打手
兩邊相差一個cup買bra好麻煩 好難完全fit 有無絲打有同樣煩惱
性感bra要邊隻好
我都係尖沙咀嗰間,個呀姨由幫我試身嗰刻態度已經唔係咁好,用近乎鬧嘅語氣話我個人企得唔好 我心諗 咁你咪話我知點企囉鬧我做乜鬼。
原來波大都走位,因為我係微乳,以為因為我細先咁易走位。
同樣嘅價錢有好多選擇,我都唔會再買返mm
RM 我未試過,唔知咩價位呢。
sataxx 就著咗幾年 叫性價比高啲,又包到肉,但都係會有走位情況出現 我尋找緊就算遞高手截的士都唔會走位嘅bra
轉左名做her own word
岩岩開始著 個型托得幾好
的款都唔差
m&s angel系列
三百蚊左右兩件裝
間唔中要入廁所撥一撥架
係mm tst專門店買過
個阿姨教我幾次點撥都唔識 佢啲語氣都幾串
買到返屋企又撥唔返個效果 同埋著到膊頭好痛
係細舖買既mm反而著得仲舒服
仲有embry form都舒服 係比較快wear
以前著開Wacoal 而家轉哂mm, embry form
佢會問你size 同埋影著住bra ge相比佢睇
(我覺得佢就咁睇相都幾準,因為原來自己一路著錯cup)
之後我係買左1個試左先,個size都啱之後先再買

如果你試左唔啱size就要麻煩少少寄返比佢換size佢再寄返比你咁樣,都快嘅用順豐
你唔方心可以上左佢ig睇左/wtsapp 問左佢先嘅

ZoXx個啲位係zoey
著開mm 但夏天會現lace 有冇其他牌子推介

有冇人會著到一除bra就有bra痕 咁係咪代表太緊?
有興趣 但洗唔洗去返同一間分店
想問下如果錯bra d肉亂走
除左走去背 會唔會去手臂
想試矯型bra
mm邊間分店好啲
叫你影舊嗰啲呀on9
俾你唱衰嗰啲牌子呀
我都係著緊embry form
有一個係矯型嘅 成700幾蚊
但我唔係全部都矯型 所以唔知到底work唔work
但佢係包得幾好幾舒服
有冇人試過embry form
啱啱買左3個開始用!
托完發現戴開嘅68真係只可以防飛釘
d肉已經走曬位

(btw佢自己有隻唔知咩太空棉blah blah 好叻嗰隻 依家298一個 真係幾舒服!)
去尖沙咀mm到買過幾次 個姨姨次次都搞我點企 跟足後個胸形真係靚咗 但係成個人睇落就寒背 整體嚟講無美感可言 有時仲會腰痛 之後都無再去mm買 反而喺triuxph到睇啱 著出嚟胸形靚之餘 又唔使企到好似寒背咁
覺得唔使買死一隻牌子 試多幾間 同一間鋪唔同款都有唔同效果 試到啱為止先買
去尖沙咀mm到買過幾次 個姨姨次次都我點企 跟足後個胸形真係靚咗 但係成個人睇落就寒背 整體嚟講無美感可言 有時仲會腰痛 之後都無再去mm買 反而喺triuxph到睇啱 著出嚟胸形靚之餘 又唔使企到好似寒背咁
覺得唔使買死一隻牌子 試多幾間 同一間鋪唔同款都有唔同效果 試到啱為止先買

我著緊啱我碼個款又靚 4 5百蚊嗰啲炸
但講承托就mm好啲
可惜著得mm耐膊頭好痛 多數著embry form
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞