一齊分享下買bra心得!!!

722 回覆
976 Like 47 Dislike
同為braology 苦主
買左三四千蚊,連埋d垃圾馬甲,著半年變哂形
(我認我無手洗,入網袋機洗)
但佢著得半年變形仲誇張過我已經買左一年既Satami
仲著到個波形勁扁 著sport bra 禁扁左咁

咁前排覺得波大左(肥就肥啦 )去左葵芳hafina
姨姨幾好人,畀勁多款我試,
逐款睇邊隻岩我胸型 又教我著,
我覺得好好人,
兩個月後個仲可以返去睇下有無改善

另外有無人都有著佢件薄紗背心仔?
明明只係真係塊紗布咁,但個效果好撚痴線
視覺效果c變d,男朋友見到眼都突埋

不過真係有d貴 買完有d赤
有少少sale 成份
但我都準備去元朗買多幾個日日著
反正都買左個會藉 希望唔好好似braology 咁垃鳩圾
請問有冇令既bra牌子介紹😭著開mm 感覺d款老積
褲仔唔襟但係好唔好著?
我買嘅款大部分都覺得舒服
同埋無咩痕
有冇人買過台灣牌子妮妮又係專賣矯形bra
買左三個著左兩個月到 睇聽下其他人feedback
Hi 咁我食好多嘢可以生到兩米高?
着緊hafina32G
好着 配合埋treatment矯形好有效又唔會唔舒服
點睇ig嗰間sister bra bra最近想轉過晒啲bra
只可以話夠平
我有細波朋友對巴唔大要求有去買
我65F佢啲巴我著唔到
但最近去買左佢既訓教巴

頂!我好欣賞絲打嘅用心長文,但我手殘撳咗負評
想問mm買bra係咪偏細?
如果mm著75F 呢排背瘦咗d 依家70F 我嘅actual size應該係幾多 好亂 成日都唔知自己咩cup
AA都冇可以去邊度買bra
想要有扣的
Little women有aaa
但唔知送唔送hk
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞