一齊分享下買bra心得!!!

722 回覆
976 Like 47 Dislike
啱呀...所以我成日買70圍算
同埋雖然mm可以改帶,改做65圍,但係我影係覺得佢本身唔係出65就係會唔啱
Mm有冇65圍?
想知香港除左pj仲有邊間有出65圍?

我覺得細圍仲難買過大杯
啱呀...所以我成日買70圍算
同埋雖然mm可以改帶,改做65圍,但係我係覺得佢本身唔係出65就係會唔啱

硬係覺得
rm satami wacoal都唔錯
頭先買左 佢好好教我戴
bra我全部都手洗
唔係呀,我每次買mm,佢都係會俾我試70圍,然後較帶、撥肉,啱之後佢就會叫我買
然後就唔可以即刻攞貨,就係留電話佢改好之後會打電話俾我去攞
佢話因為要寄返去台灣改,所以都要等幾耐吓
(我唔記得等幾耐,因為我都差唔多半年無返去買過)
試下hafina
我覺得pj太窄唔啱我。。。
同埋真係好厚(我未見過上面絲打講嘅pj days)
因為我廢是俾人話我扮大波
因為我又鍾意著啲緊身衫,所以我鍾意著啲薄啲唔會突條邊出黎嘅bra
等我下次去開pj 又去試下days先~唔貴嗎?
男朋友都話型靚咗,我都不知不覺著咗兩年。
姨姨好細心,你講清楚需要佢會介紹款你試
其他牌子 cup肯定唔係無 不過要改帶
satami無我size 因為我大細 而我大果邊其實稍爆bodibra 32G
你satami有啱嘅bra款? 之前個sales淨係話得一款 仲要唔啱我胸型包唔實 雞心又唔集中
但無得親身試bra係唔會知邊個適合自己胸型 特別我大細胸 大果邊真係幾大吓LOL
太窄係指鋼圈/底圍?
如果底圍窄,有冇諗過同一款/牌子可以揀大一個底圍。
每個牌子都有好多款,厚薄每款都唔同,而且部分係插墊黎,可以拆。
對波生係你到,話你嗰個係用家?大定細關佢咩事?
其實Bra邊唔突既款都有好多 最好就著埋件緊身衫去試,不過離罩就著厚衫都有機會突。
其實買bra最慘係個數同字母唔夾
宜家bodibra著緊32G(70G) 出面真係無咩實體舖有咁嘅size
要大過E就36以上
Bodibra個G係水分多嘅 之不過PJ 75E 都唔啱我著 都唔知去邊好
SATAMI之前買過 佢話有我size嘅得一款 但個bra又唔集中又唔靚 仲講到明廠唔會再做大size
我自己又信唔過網購bra 始終無得試
仲有最慘係啲bra越大越貴 老竇成日唔理解我點解買bra咁大開銷
搞到我次次買bra又肉赤又躁底
其他牌子 cup肯定唔係無 不過要改帶
satami無我size 因為我大細 而我大果邊其實稍爆bodibra 32G
你satami有啱嘅bra款? 之前個sales淨係話得一款 仲要唔啱我胸型包唔實 雞心又唔集中

Bodibra32G 即係出面32C左右
如果大細,可以買有pocket,細嗰邊先墊pad
以前着68加地攤 試左RM真係番唔到轉頭 都係3-400蚊一個
認真 唔好過分迷信於矯型bra點推肉升cup
背隻多肉就做運動同練背等佢firm先係實際變靚身型
買bra岩size 唔好過緊緊 即係肋到肉都有痕 試個陣舉下手郁下睇下會唔會移位
有興趣可以睇下
https://youtu.be/AvUXo2kvVCg
前幾日自己行bra鋪啦

我自己就36F 可能我果陣都著得密實

個sales 就話小姐 Fcup唔岩你

我立即火都黎 當場除左衫 除埋bra。 佢無野好講
因為打波所以成日著sport bra
依家背又厚,副乳又大
都唔知點算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞