一齊分享下買bra心得!!!

722 回覆
976 Like 47 Dislike
學你個名 斷捨離剪
學你個名 斷捨離
佢係會焗你買 㗎硬話你啱

唔同分店都買過,我帶65圍但70-75圍佢地都會話剛剛好
一連串轟炸式話你站姿唔啱
同bodibra其實無分別 只係mm消費額細啲

今日再帶發現根本唔適合我帶,一除bra發現爆曬青筋 個胸完全抖唔到氣
你睇返古代呢D全部要小朋友開始做,慘無人道,你個胸唔係喎!
而且仲未深入講身體是否每一個部份都可以透過長期拘束改變形狀!如果真係每一部份都得咁日日拉陽具係咪都會長D?

試下分享D科學文獻啦!個個都係個人經驗,好打手FEEL!
咁如果係nude bra/ strapless bra
大家有冇推薦?
成日買完返嚟 著第二次就開始會一路行一路跌
同問
大家點睇葆露絲?最近見到有promotion
我都有好鬼多錢淨,唔知點算好
有冇人戴過uniqlo既bra?
見佢有時$149 2件好抵屌
未試過想睇下有冇絲打推
成班肥矮毒撚講買bra
以前唔識著bra
後尾mm姨姨教著bra其實唔洗烏低身著
宜家著左mm三年
我覺得副乳問題有改善到
胸型都靚咗

不過有學生優惠先抵
多數$475一個
yahoo bid 有「小百合美體時尚」賣靚靚的台灣bra, 百幾蚊到二百幾都有,同台灣玉如阿姨同沙娜美有得揮

講下我經歷,試過不少bra

中二先戴bra,第一件無人教,起旺中買啲幾廿蚊一件,但就成日跌肩帶同好易洗兩下就鬆。之後旺中有啲專賣不同牌子的bra 見到有mm ,個阿姨推介左一個好普通2扣包唔到側邊同背肉,都要400幾。。。。bodibra更加買唔起

所以買undercover , 姨姨同我度size睇,雖然唔係好耐用,感覺係有良心淘宝店,踢走一大批劣質貨先,又會講邊啲款下圍較細,多謝姨姨教度正常size,32b(無再發育了)

ig 舖無講明邊到來貨都係中国淘宝貨多,離曬大罩又硬,只係用厚墊墊高,著夏天衫現曬空杯,不要浪費金錢買了

都市麗人,現在香港有,第一個無鋼bra 起呢度買,但都係上胸無肉,上圍離開曬;表姐係有肉地肥妹,所以托得起,全部換曬無鋼bra話唔會壓淋巴

RM, 青春,H&M性感但就易走位同無胸型

68就買前扣,入膊,交叉帶,過頭笠的特别款,襯衫搭配用

黛安芬,有款揀,又有胸型,但係b cup兩扣多,3扣都有,靚靚的背帶常係一層網紗,較易鬆

雅芳婷,好少有,黃大仙商場見到,二百幾一個。特價款有時買一送一,但就無得試。下圍感覺偏鬆,要先扣最中間。款不多,有啲簡直撞色撞到無眼睇;有啲款就好少女粉粉;有大肚媽媽同餵奶款,呢個見到個大肚媽媽買左好多仲讚不停 。A,B cup厚墊,無得拆多於薄墊。學生無咩錢唯有等有特價先買bra,用個胸做試驗。

deimay起mega box aeon入面見到有,二百幾8折,勝在有得試上身。好耐一次特價會60元有兩個,窮學生又做試驗,買番屋企感受邊款合適。坦白啲款真係真係真係好老土,連阿媽都會認錯我地啲bra......但舒服度和包覆度同沙娜美,hafina拍得住,有啲款直頭一模一樣樣!

試左噤多,我揀bra 要薄杯/中薄/可拆墊,因爲唔受得熱;背脊帶同肩帶係U 字背;最少3扣包背脊肉,最多4扣,再多會勒死;腋下側要加高包到多啲;腋下側要有鋼條穩定肉

到現在都好樂意試唔同的bra ,搵到錢到時要試下bodibra 先
同意,唔啱細圍大波
之前uniqlo免費送咗個,s又壓胸,l冇咁壓,但圍太大
但免費冇理由唔拎 但拎完放咗喺到成年都冇著過
仲有無人?
元朗yoho 附近嗰個hafina 間加盟舖俾老細食左,
佢地自己搬左去旺角百寶利13樓開新舖,改左名做lily garden 呀
但係啲款都同之前一樣,仲多左新款
我都係Whatsapp 返店主先知
好彩揾得返
因為佢服務真係好,同埋啲bra 真係矯到型
打手
樓主去邊間分店
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞