一齊分享下買bra心得!!!

722 回覆
976 Like 47 Dislike
啱啱A嘅表示已放棄

連登bra post個個都話自己C以上買唔到bra 入去問平胸會唔會有咩選擇完全冇人理
最近著緊台灣qmomo,幾舒服,好多靚款,大size都有,二三百蚊左右
你打d野咁矛盾既
bodxbra
無錯呢間亦都唔建議大家哂錢去試
首先佢d bra好快變形 自問都手洗手曬好鍚bra 亦都放得好好
但佢唔夠兩個月已經開始變形 根本唔岩著

你話人地唔夠2個月就變形所以唔好買

mode marie
呢間係我最後一間試既內衣店 已經著左兩年幾 返唔到轉頭啦
我著左成個月都無乜點變形

但係你呢間著左2年幾
個賣點竟然係成個月都無乜點變形
咪仲衰過之前果間
你著左2年幾都係一個bra著一個月?
著緊bodibra 覺得都ok,不過價錢都真係貴,成六百幾七百蚊個。

可能樓主遇唔到好嘅staff掛,我次次去換都覺得啲staff好好人,會幫你試到啱。而且佢教我撥肉都係撥去鎖骨對落

同埋我第一次執個陣佢拎左個i cup俾我試我都嚇左嚇,跟住佢都有解釋係因為個cup比起其他牌子會包得後啲先會上到搭咁大cup數,可以問返佢正常cup數佢都會計返俾你。唔知點解次次有人屌bodibra都會拎呢樣野後黎屌

我著左年幾兩年覺得真係有改善到,本身八字波而家沖涼照鏡都覺得集中左。

同埋我係佢地買啲bra都著到半年冇乜點變形,唔知係唔係款嘅分別,希望有其他絲打分享下
利申真絲有D
Wacoal真係好尻 我著到去e但之前去買佢話我得b 搞到我買錯勁多bra 好彩我發現唔對路 先check到
Vs啲bra著到好痛 唔舒服 pink都係
Blablabla 好快wher
不過wacoal係舒服既 你要知自己咩size或者叫佢幫你著睇睇 佢度野廢嫁
但wacoal啲款好老
你講嗰間係咪真係改善到個胸形
同埋副乳問題?
大波嘅話,mm嘅胸圍完全唔夠力
sales又西
留名學野
依家著緊wacoal & satami 都唔錯
最開頭係真係包到哂啲肉
不過可能耐咗又好似打回原形
之前都試過bodibra 佢啲size真係吹到好大
同埋啲bra真係好快變形 唔會再試
一路想搵啲矯形既bra都唔知邊間好
絲打你最尾講嗰間係咪真係咁好?
情況同你都幾相似 鎖骨下啲肉跌哂落去
絲打有無上網買日本wacoal?大size都有好多後生款
平胸係咪可以出翻去
細個著68搞到D肉唔集中 側面得粒釘
BTW MM一個幾錢到 你地講到好好咁
著開mm同wacoal
Mm係喺葵芳買 個姨姨好勁教得好詳細
之前有係braologie買左幾千蚊,有埋橋有埋背心,肉都赤埋。但背心買完基本上冇乜點著,太麻煩,著薄衫會睇到排扣突出黎。啲bra唔係幾夠力,收唔到副乳,要著橋先有用。
依排買左好多都係Qmomo,佢啲款係好靚,有啲都幾舒服既。但係上網買要好清楚知道自己適合咩bra咩size。不過買左一兩個就知道自己係咩size,每次買對返佢個表就冇買錯。
但佢唔太算係矯形,所以之後都想買返啲矯形既著下,但諗左好耐都唔知咩牌子好
btw夏天好唔中意著矯形,又熱,著背心吊帶又會露左出黎
我都係葵芳買過 有個短髮四眼姨姨教得好好
反而灣仔果個繁佢咁仔細

著過satami同mm 我覺得mm著得集中啲 款都以過satami少少
我買個隻咩雙孤系列 原價要525 我見佢細少少size 會平啲
lm
4 500蚊一個 有時有優惠 買幾個有折
呢d post通常都係成班巴打入黎傾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞