一齊分享下買bra心得!!!

722 回覆
976 Like 47 Dislike
我有係mm買過兩次bra
佢都係比70圍我 但係就要扣最入個格
但新既胸圍係應該由最出開始扣,之後著著下扣到最入
我有問個姐姐佢又好似認同咁
但係又唔肯幫我改帶
搞到好快就唔啱著
佢量個我個圍其實我得67cm
其實我應該係著65會啱啲?
Rm mm都有着過
自己覺得mm冇咁易離罩,可能係因為lace邊啦, 但好明顯keep住着對波真係集中左 冇左d鬼鼠肉

rm就得一兩個款係好着離罩,想買左好着個個又冇曬 ,但係rm明顯個邊唔粗,包唔到肉

可能我細 rm個到d 3扣冇我碼,所以會有肉係背部滋左出嚟

但係mm就冇呢個問題

第一個mm係台灣買 見佢好靚又好着,出嚟胸型好睇 香港冇乜款 絲打去開台灣一定要去睇 乜size都有 又靚 d服務好好 又大間
其實mm d碼係咪偏大?

我自己著緊 覺得同出面一樣
不過有機會部份款偏大或者偏細
係視乎返個杯既深度

同樓主一樣 著過咁多個牌子
都覺得mm好好 好感動搵到個有用既bra
話平就唔係咖喇 但至少著返靚個波形
FYI 去過山林道同沙田分店 兩間姨姨都好好人!!!

最近見到個台灣牌子叫Q Mxxx 既sleeping bra
因為本身會外擴 訓覺又唔想著有鋼線既
就買左個黎試 暫時感覺良好 著左幾集中
訓低會將個胸定左位係中間 遲下有效再分享!
有無人去過葵芳個間?

想知mm 個價錢range去到邊

葵芳分別有兩位朋友去過
服務一致差評 話有個年輕既staff黑口黑面
宜家唔知有無改善啦

印象中 好似五百幾六百幾都有
有學生好似7折 唔太記得
自己通常襯朋友會員有折買
有賓州既應該買邊隻bra好?
我都係RM 忠實fans 真心舒服好多 尤其夏天
睇完各位分享 我就去左試mm 去到我都直接同姨姨講想修返個型呀包多啲
佢就幫我度完圍就比size我著 我又覺得佢教我撥胸又教得幾好
起碼冇要我除曬衫比佢望 之後都買左3個返去試
但款真心唔太岩我 不過冇所謂啦如果可以改善到胸型

以前係睇款買bra著68 著75c 其實望落又八又橫
原來自己可以著到80d
定係mm有偏大?

利申 真金白銀去買
lm
佢啲size我覺得係正常碼冇偏大或細
有冇人買過馬莎既bra?
不如講埋底褲咩牌子好! Sloggi 我買開
睇完各位分享 我就去左試mm 去到我都直接同姨姨講想修返個型呀包多啲
佢就幫我度完圍就比size我著 我又覺得佢教我撥胸又教得幾好
起碼冇要我除曬衫比佢望 之後都買左3個返去試
但款真心唔太岩我 不過冇所謂啦如果可以改善到胸型

以前係睇款買bra著68 著75c 其實望落又八又橫
原來自己可以著到80d
定係mm有偏大?

利申 真金白銀去買

68杯極淺
佢啲C得A咁淺,根本著唔到
Mm算正常

所以你著到68 75c 又著到mm 80d都幾神奇
根本唔會有矯形內衣有矯形作用,你變形係年紀大,運動,生過仔,脂肪走位等。
根本唔會有矯形內衣有矯形作用,你變形係年紀大,運動,生過仔,脂肪走位等。

唔會無作用
古代纒足同腰封都係一樣道理
睇你著得幾長久啫
我有係mm買過兩次bra
佢都係比70圍我 但係就要扣最入個格
但新既胸圍係應該由最出開始扣,之後著著下扣到最入
我有問個姐姐佢又好似認同咁
但係又唔肯幫我改帶
搞到好快就唔啱著
佢量個我個圍其實我得67cm
其實我應該係著65會啱啲?

我覺得65好啲
不過mm好似無65
我本來都係著65,做運動多左變返同cup要70先啱
我未用完個plan都唔敢行入其他bra店!

利申:戴左大半年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞