[NETFLIX] Terrace House: Opening New Doors 集中討論

1001 回覆
38 Like 5 Dislike
想知屋入面有無 應該有人監住啲cam
https://youtu.be/1lKo9acJDPs

Shion個sony 廣告
我好努力追緊最舊版(2012年鄰家男女~)
但netflix無(可能太重日本味)搵得我好撚辛苦
對有興趣追舊版嘅人貼返條link先
但係只去到55,然後零星係Bilibili 搵到至到62(即2013年聖誕後)
http://www.bilibili.com/video/av20709014

我喺度跪求大家有無方法睇到 week 63 (即s6e1)及打後嘅集數
我真係好鍾意睇
原本我裝返netflix,無聊禁咗2015年(即有啲人叫第「1」季)版
覺得一開頭睇著makoto(棒球仔)由艷福變到神憎鬼厭
再喺網絡見到人話佢拍gay片,再喺近排啲嘅reunion嘅合照見到佢發哂福
呢啲感覺係睇其他劇或戲係完全無
咁睇咗十幾廿集,見到髮型同model老夫老妻好耐已覺得少少悶
尤其係之後仲大量混血同靚仔靚女model入嚟
覺得好抽離,覺得佢地有咩好生離死別
當然有啲場景幾好睇例如半田呢啲人間希望.....

因為主持人們間唔中有提到一啲舊人
佢地笑緊咩我唔明
就試吓追返舊版
一睇覺得「頂你,咁先係架嘛」
雖然一開頭啲配搭麻麻
好似藝術大學生(無作用)呀,北原里英呀(商業味)
但有個貫徹鄰家男女嘅柒頭皮tetsu
柒唔係真心笑佢
佢好努力,好似好多毒男見女可愛就心動
亦唔知自己想做啲乜叉嘢,咩叫夢想
但你一路睇,你會有睇類似運動漫畫嗰種激動
一次又一次柒,一次又有一次可能有希望
尤其你睇得出來來回回有幾次大家嘅喊
係會勁過2015年半田嗰啲感覺
因為你睇得出有啲人,望落真係好素
好天真,完全唔覺係靚仔靚女藝人要去投入去當睇戲
我見之前有人話momoko素顏難頂
其實都係佢好重要嘅地方
佢代表著女人樣唔好睇,但又憧憬美好嘅事物
希望自己多多少少都去掂去接觸嘅勇氣
(例如akb握手會,或者一開始就直白自己整容)
但完全唔覺會想話佢係又一個整容閪
你睇得出佢好成熟,好有同理心
(例如教哲也諗嘢同拖手,或者明知自己無行都去話俾王子聽自己真正感受)

最後想講你睇過舊版,你就知咩叫一等一怪人
2015版完全無嗰皮
佢花名叫王子(ouji)
有人估係remote control
但我估都係唔work
就算啲cam有追焦
燈光同收音都做唔到
我覺得似英超直播嗰種拍法
有人揸機,但會用長炮
亦會有導演睇場

某啲場景好似睡房入面
會長期set好晒機
夾好時間先拍
拍得最自然係揸車
一定無人嘅係車入面
通常係set好4-5部go pro拍
都係靠外國人手翻譯英文字幕 預佢一星期出到一集咁
無撚計 netflix japan齊哂所有集數(差唔多100集,另外仲有電影版) 但得日文字幕

Tecchan其實幾可愛
俾maimai撚狗咁撚 其他人一眼就睇得出佢係博出位 好撚正
另外Oji真係做返自己 無係節目扮好人 我都覺得算真實
都係靠外國人手翻譯英文字幕 預佢一星期出到一集咁
無撚計 netflix japan齊哂所有集數(差唔多100集,另外仲有電影版) 但得日文字幕

Tecchan其實幾可愛
俾maimai撚狗咁撚 其他人一眼就睇得出佢係博出位 好撚正
另外Oji真係做返自己 無係節目扮好人 我都覺得算真實

唔止等一星期一集,而家似無人翻譯 如果齋日文都得呀,好想睇埋落去

有一次聽到新到步嘅 MaiMai 講鍾意邊個,我直頭喺床典,因為嗰種心情真係.... 只要經歷過類似視影室睇美和子講鍾意第個嗰幕,就完全感覺到唔受異性歡迎嘅痛..... 仲要好撚多次

Momoko同王子講最後一番說話係我覺得到目前為止最感動(明明佢地無互動過)王子真係好撚怪,臨尾走嗰陣都感受到佢嗰種「非常輕飄飄」好似幽靈無感情嘅感覺。另外一提係,好似之後嘅新聞有提佢同aya仲有聯繫.....
第二間屋真係痴撚線咁正 係客廳睇到水平線
其實平時食野D錢係自己俾定劇組俾
sean由頭到尾都冇講過自己既野
佢平時一定大把女送上門
點會鍾意冴呢D咁純樸連妝都唔化既女仔
冴自己都有講配唔起sean 但又忍唔住佢生日準備咁多野
口𥚃說不 身體很誠實
望住佢愈踩愈深就好唔忍心

Week13 仲要去特登去東京買禮物
冴真係太好心地 又pure又true

諗起主持人之前ff佢一路打波一路喊
富智子好撚正
好撚想屌佢

另外同eric 俄仔個條女真係好撚岩做炮友
好似話佢未同日本仔拍拖過
屌丫 食完eric仔 發現俄腸正咁多又粗又大
差的個俄仔爆左佢地打野戰出現
應該至少有自己俾嘅時候
睇夏威夷篇,有次見(想做荷里活18歲嗰個)有問過其他成員啱啱餐飯洗唔洗夾返錢
諗到下集送禮物之後俾人拒絕就
應該生活上所有野都要自己搞掂
有d 餐廳應該係特登幫佢推廣,果d 應該未必要比
屌呀 得日文字幕 硬食
Btw Hana今個星期OND有出鏡 元老級會面
我仲睇緊2年前果集 日日係咁追黎睇
一日睇一季好閒😂
大志正啦
日日屌智可子
智可子好撚淫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞