[NETFLIX] Terrace House: Opening New Doors 集中討論

1001 回覆
38 Like 5 Dislike
唔係啦
今日響箱根出返東京還車, 都要出返去, 有時間就dou 過去
開估啦

e 個應該多d 人識啦呱
睇完第17集 極度懷疑小翼會比SHION遺棄
未必既
雖然佢係人間胸器
真係好難講
嘩, 冇人識
正呀有人開

剛剛追晒Netflix 前兩季。 其實Aloha都唔差,異國風情加上陽光海灘好正呀

最新果輯就暫時覺得麻麻
亞曼絕對係該季MVP
mvp 我覺得係han san
亞曼住得最耐,有承先啓後既作用。

又咁講佢一直想返日本住,又無長工齋炒散,根本可以住到2046
yo san 真心難頂,首先一開波已知佢成熟樣,但一見靚女就見風轉舵,中間已俾人話過。而家以為佢成熟啲,點知又係一有女,就猛咁落嘴頭話一生一世(睇住你到老呢啲說話真心唔講得),食完轉過頭就溝hana(雖然hana樣身材性格都好撚正仲要好後生),佢最新嗰集真係睇到我o哂嘴,情人節呀大佬
亞曼真係好悶
開首雖然沉穩有啲man,但唔知係咪始終唔係歐美鬼佬嗰種混(中東混)無人理佢,之後中間一大段時間除咗做和事佬都無嘢做,後尾都俾人嫌棄,感覺上揀無可揀個女仔先揀佢。主持人都有笑佢眼神呆板

我到而家都只記得佢狗仔式游水
同埋好矮下 食到Martha算係咁啦
睇佢IG好似仲一齊緊
真心想再推薦大家去bilibili之類睇最舊版
「boys & girls next door 鄰家男女」

點解要睇:
1. 經歷下未俾 nexflix 荼毒變哂俊男美女,之前比較正常嘅歲月,真心某啲住客嗰種柒,嗰種型,嗰種人生嘅無奈,我睇哂所有系列真係得最舊版先有(當然可以話純個人意見),但你一定見識到最難頂嘅畫面(98集嘅住客/大地)或者最怪嘅人(王子),呢個我寫包單 nexflix 版差廿皮。

2. 有無睇到主持人提過一啲名場面或「聖南」?你睇完就可以feel到主持人嘅興奮。同埋有啲地方例如都會男女嘅打工兼職地方,或者練拳嘅人同地方,都喺最舊版開始體會到佢地背景。

3. 有一個靈魂嘅人物,代表著一個人同間屋一齊嘅成長,由頭住到尾,你跟本可以一路睇一路feel到共患難嘅感覺。(類似嘅亞曼,我覺得實在太無嘢做完全唔關事)

王子真心好過引
一開始有打自由搏擊
請問上面#200 果條link係咪齊晒咁多集?

martha 我覺得都幾性感,仲有粒墨
(但當然印象最同性有關都係 aloha 個含蕉八婆

by the way 見 menclub 訪問 niki~
當初見佢同 guy 喺床碌真係幾正 本身都想 guy 有齋開
BGND 都係近排先追返 因為之前一直無翻譯 得日文字幕
tecc-chan真係經典 由頭帶到尾仲拍埋電影版
第1季啲人真係真實好多
碌地個度真係經典 係愛啊
不過唔一齊都係好事
請問上面#200 果條link係咪齊晒咁多集?

嗰條link 睇到 1-55,之後我係喺 bilibili search 二層公寓,跟日子 sort 應該見得哂其他散集
突然諗起,aloha 個 rap 黑人同 shirley 應該可入選最仆街男女
性格最好嘅男女就半田同momo,另外今井華同都會男女摩天輪被飛個女仔都好好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞