[NETFLIX] Terrace House: Opening New Doors 集中討論

1001 回覆
38 Like 5 Dislike
今季選角好有問題
但係佢哋三個都ok ar
之前雄大喺度嗰陣 都好好呀
而家大叔同音樂家就frd

Btw 呢季都係飛住睇
岩岩睇完aloha niki 同guy 好襯做咩錫埋都唔一齊
個一刻鍚埋真係好正
一齊左都無好結果 始終兩個世界
睇到niki同山p就好覺同guy只係玩吓
Anyway班主持扮維尼好好笑
Aloha 睇過一兩集無睇
而家一口氣追完19集 Opening New Doors
Friend乜q,兩個一齊咸濕之嘛,全球男人都通行

要決定班友friend唔friend至少要有見到感情互動嘅自由啲集體活動(唔係坐定定睇人打波或表演,而係野外bbq呀,保齡之類),或者係好似舊版而家做到幫一個人走嘅人慶祝,一日旅行都好丫
建議你最新版都睇得落嘅話,唔差在睇埋aloha,因為我見過最仆街嘅男女就喺裡面。另外,有啲人個角色包裝幾得意,例如 guy 呀,含蕉呀,罪惡感武士呀
Aloha好睇好多
啲女都正啲啦
[Aloha好睇好多
啲女都正啲啦

我本來好期待輕井澤
都會中後期同Aloha一役令我覺得netflix已將套嘢國際化得太緊要(歐美向,model x n)18年返翻嚟日本我仲以為可以拎返多啲舊版感覺
可能真心選角問題太嚴重
次次睇完TH都會好空虛
二月睇完part 1一路等到22/5出part 2
半日就睇晒
然後又要等返三個月先有得睇

由netflix season 1一路開始追到而家
感覺上選角越來越差同悶
夏威夷選角都叫做仲有水準 (有Lauren 大志 Chikako都叫做有爆點)
只係唔係日本拍,睇個時爭啲爭啲咁
今季輕井澤選角真係好差又明顯比之前悶
雄大 安未 MIZUKI完完全全係浪費左3個位
一個中二病
一個公主病(一時又話鍾意佢的話要表現到好冷漠但實情內心係愛到佢死去活來,點知轉個頭問貴叔做咩淨係約佢一個人滑雪,人地答完又話接受唔到個答案係咁無聊。想點?!??
Mizuki就成日唔見人,我諗佢上TH純綷sell佢啲bra
真心太多MODEL
有諗過係咪無乜素人報名參加
始終上電視會一定會俾人評頭品足又俾friend笑到面黃
就算有都未必個個啱上鏡
個人口味,我好鍾意異國風情,陽光海灘
建議睇返最原始版第一季
唔係Netflix 拍 富士電視台拍
真實好多 同啲人真係普通樣都上到
但拍到而家第五季真係變左好多啦
bookmark左,聽日開始追
認真今季班友真係唔多夾
成季覺得佢地最夾既係整壽司卷同扔豆個畫面,其餘時間真係以為佢地似同事多過同居
我覺得今季剪得唔多好
仲有直到安未走個刻同小翼講到喊
都唔知佢地感情咁好
睇到大樹同美和子走,好鬼失落。

一直期待𠵍也同美和子黎個深情擁抱,可惜只係蜻蜓點水咁點到即止
睇到大樹同美和子走,好鬼失落。

一直期待𠵍也同美和子黎個深情擁抱,可惜只係蜻蜓點水咁點到即止

一直(唔知點解)討厭大樹,可能樣,可能覺得心理投射咗落哲也度,大樹咩女都有,哲也就柒到喊。當然,後面有事攞咗好多分,睇住佢字唔識多隻去讀書......

其實我覺得美和子同北原里英都有藝人撈味... 唔太鍾意,佢一直都比較鍾意大樹啦 哲也點睇都同買寫真集啲毒男差唔多啫 美和子同佢又無咩嘢啫~總之點諗都唔似會緊抱對方..... 而家哲也成熟咗好多了,連maimai想同佢食飯都佛祖上身
TH 攝石人聖南無啦啦week65出所返黎

唔怪得之前講話佢每季都出現囉
大樹我其實唔反感 , 睇住佢同𠵍仔好似兄弟咁照顧佢,一齊 have fun together,好開心

我想睇佢地擁抱只係佢地三個相識最耐,亦一齊經歷左人生低谷,佢地三個人同其他 member 感情點都會有d唔同,所以覺得想睇到佢地黎一個同其他人唔同既告別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞