[NETFLIX] Terrace House: Opening New Doors 集中討論

1001 回覆
38 Like 5 Dislike
第一季 半田同 亞曼 carry 個 connection
第二季有 guy
第三季 除左睇多林醬之外無野睇 不過睇ami 點撚尻yudai 係幾正

同埋你睇班主持人 最放係第一季牛肉事件 同第二季 武士 仲話尾田榮一郎都有睇
tashi邊個走都喊豬頭咁
我淨係睇咗aloha
睇返輕井澤 D女無咁正
同埋aloha好靚
第一季d 女都正 再架妹d
個時最鍾意實里
一開波讀醫條女 好撚 gfable

之後misaki 有啲角度似亞嬌
牛肉事件真係笑到仆街
今季ami真係鳩狗咁鳩啲仔 有排玩大叔
而家煲返fuji tv既terrace house
Miwako真係勁撚大波 人間凶器
邊到有得睇

同居應該好難忍
如果aloha有佢就正
見d 巴打都係話第一季正d, 睇埋第一季先
咁又係 我自己都算眼淺
但估唔到有人可以誇張到咁
同埋想問下有追開既巴打,

每集一開始都話無劇本,但

@chikako 搵前夫都搵人去set 機拍,

@每次都好系統式個個埋位傾野

呢d 都令我覺得唔係好夠自然

唔知你地點睇
無劇本, 可能係指無絕對劇本, 為戲劇效果應該有INSTRUCTION...
其實我都係別諗,set 左d rules.....
每日點都要聚埋一齊傾野,製片再抽有話題性既片段出黎。

但有個cam man 跟住都可以自然咁樣親熱同約會,真係唔簡單

不過audiecnce 就係想睇呢d
應該會有大鋼掛
間屋某啲角落係一定拍唔到
即係 set 左cam
仲要睇返出到黎啲畫面好高質素
有晒角度景深
而且燈光又準,收音又清
無返三幾條友現場睇住都拍唔到啦
d鏡頭仲會跟住佢哋郁
所以一定係staged
話就話無劇本
但一定有明確指示
拍拖拍工作環境呢啲應該合約包埋
分分鐘某啲位會NG重拍
即係間屋有隊crew係度? 我覺得應該又唔會
好似點樣拍都係個迷黎 因為見真係好多角度
佢每次外景都set好哂 我覺得無問題
咁日常煮野食傾計 間屋設定得幾個位係俾啲人聚埋,上得去唔會摺係房架
有時有d 角度真係令我覺得有cam man 跟住 不過都係討論下,睇得開心就得

屌,咁eric 同 cheri 打車倫由餐廳打到出去街都成隊crew 跟住
應該全部都有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞