王者天下討論區

989 回覆
50 Like 2 Dislike
好想睇信砌低神打佬
講開又講

王者天下 係日本好出名, 賣出既數量排第三......僅次於 海賊王,巨人

但係香港就無咁出名

無海賊王,巨人咁多人睇

動畫唔多掂影響掛

係香港漫畫代理做得差
日本大概係25~30期左右差唔多係大推呢套野
台灣都跟得好貼
而香港 出得勁慢 又唔做宣傳
台灣出到30期果陣香港好似去到15期左右
個名又差 叫"戰臣"
台灣"王者天下"呢個名一早入哂會睇漫畫既人到

唔係係dm5 見到個封面都唔知有依套野,果時最新出到打魏火龍

會唔會同題材有關??

香港人對歷史題材無乜興趣
尤其是戰國時代

香港人只係識諸葛亮, 關羽, 趙雲

有幾多香港人識 李牧, 王剪 , 李信??

我覺得漫畫一開始d 畫風都麻麻
同埋兩個主角無乜主角相
好撚平民feel

去到揾楊端和先好睇
跟住跟庶公打開始無得輸

好多人睇完都覺得好睇
問題係冇人知有呢套野
之前係高登推介呢本套書時好多人都唔識
我覺得係純粹冇人介紹
日本套野好賣其實由打仗開始
直到第一個高峰位係王騎之死 個氣勢係好勁
當時日本又好 台灣都好 都係一片大好評
香港唔好賣最大死因係出得慢
漫畫大既第5期先出戰打魏 到王騎之死17期
港版出太慢 好多人連早段打政細佬"成x"都未打完就唔睇/唔想等

直接買台版啦 香港版無出好耐
呢套係動畫化,真人版都唔會太差嘅題材
點解而加會冇晒消息
第三季又冇
真人版同三國嗰類一樣 一定唔差 不過可能要俾強國拍先有震撼性 始終要多人
點解而加會冇晒消息
第三季又冇
真人版同三國嗰類一樣 一定唔差 不過可能要俾強國拍先有震撼性 始終要多人

你講電影?

動畫同足球小將一樣,敗北
點解而加會冇晒消息
第三季又冇

你講電影?

係用咗3d又溝啲2d咁
電視劇都得 好似三國都得 戰國唔會唔得
點解而加會冇晒消息
第三季又冇

你講電影?

係用咗3d又溝啲2d咁

同足球小將一樣,漫畫好睇d
暫時為止外表與性格最大反差,又最引人共鳴既只有王騎,雖然邪邪地,但待人如子,最後教李信將軍視野時睇到流馬尿
點解而加會冇晒消息
第三季又冇

你講電影?

係用咗3d又溝啲2d咁

唔好搞真人版

次次搞真人版都影衰原著
點解而加會冇晒消息
第三季又冇

你講電影?

係用咗3d又溝啲2d咁

唔好搞真人版

次次搞真人版都影衰原著

但係個2分鐘真人短片幾高質
點解而加會冇晒消息
第三季又冇

你講電影?

係用咗3d又溝啲2d咁

唔好搞真人版

次次搞真人版都影衰原著

其實有幾場都可以拍電影

王都政變
王騎之死
守蕞城

不過山之民唔知點扮
點解而加會冇晒消息
第三季又冇

你講電影?

係用咗3d又溝啲2d咁

唔好搞真人版

次次搞真人版都影衰原著

其實有幾場都可以拍電影

王都政變
王騎之死
守蕞城

不過山之民唔知點扮

戰狼300 ..山之民版本
點解而加會冇晒消息
第三季又冇

你講電影?

係用咗3d又溝啲2d咁

唔好搞真人版

次次搞真人版都影衰原著

其實有幾場都可以拍電影

王都政變
王騎之死
守蕞城

不過山之民唔知點扮

認真有得諗 其他真人版柒係因為有超現實
但呢套就係講現實 全部真人都做到
成班山之民原來係為屌西而戰

519圖文情報
http://jump-netabare.seesaa.net/s/article/449207835.html

樂華

好有山陽之戰feel
即係打 廉頗果場

又係雙方分開 左軍, 中軍, 右軍

不過蒙恬真係幾慘
好心王翦 派個手下同蒙恬一齊啦
好似王賁咁, 都有個 亞光 同佢一齊
9成9預左女王贏左趕黎呢個戰場先分得5千係左邊

有道理,我都諗唔到

我初時認為,王翦故意咁放,用佢做誘餌

有道理,我都諗唔到

女皇又真係在左邊
到時蒙恬+女皇 會變成別動隊

不過感覺李牧唔會中計。

應該又會寫佢比人煽一獲,或調離戰場之類
唔係點神化佢end 桓騎 抗王翦

有道理,我都諗唔到

女皇又真係在左邊

不過感覺李牧唔會中計。

其實我覺得作者太快安排 王翦vs李牧, 唔太好

因為李牧是最終boss
應該留番係 滅國戰, 先同 王翦 打一場大戰
家陣李牧咁快同王翦打, 最後李牧輸左, 感覺上李牧既boss形象再一次受損

有道理,我都諗唔到

女皇又真係在左邊

不過感覺李牧唔會中計。

因為李牧是最終boss
家陣李牧咁快同王翦打, 最後李牧輸左, 感覺上李牧既boss形象再一次受損

遲d李牧砌低桓騎拉返高

有道理,我都諗唔到

女皇又真係在左邊

不過感覺李牧唔會中計。

因為李牧是最終boss

遲d李牧砌低桓騎拉返高

呢場戰役點都係趙嬴
但係王翦會拎到好多有利情報下退兵
而且呢幾集鋪左好多趙勁人係到
司馬尚 王都守護神 有個性城主 等等
暫時睇最勁係司馬尚 睇下會點用

有道理,我都諗唔到

女皇又真係在左邊

不過感覺李牧唔會中計。

因為李牧是最終boss

遲d李牧砌低桓騎拉返高

呢場戰役點都係趙嬴

果個王都守護神唔係死梗架咩

有道理,我都諗唔到

女皇又真係在左邊

不過感覺李牧唔會中計。

因為李牧是最終boss

遲d李牧砌低桓騎拉返高

呢場戰役點都係趙嬴

下,乜唔係有史實基礎嫁咩?史實係秦贏嫁wo ,雖然中間有d原創戰役,但斷估唔會一場咁重大嘅戰役都改寫歷史掛... 同埋跟時序...唔會特登掉到ys個大將對邊個嘅時序掛?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞