王者天下討論區

989 回覆
50 Like 2 Dislike
一諗起桓齮就死就有d 慘

王者天下啲戰略都好簡單
邊有咩陣法咁
火鳳呢樣真係死症 寫到好似好複雜但跟本完全唔清晰

火鳳重點根本不在戰場之上
陳某亦都好似唔多想畫咁

佢唔想畫就唔會又風后八陣圖又盛啦
佢一開始跟本無描寫過戰場局面
後來官渡開始新嘗試 但最後完全失敗姐

算啦
你唔鍾意火鳳無人逼你睇
呢度大把人兩本都睇晒
無乜必要將兩本分高下

火鳳重點根本不在戰場之上
陳某亦都好似唔多想畫咁

算啦
你唔鍾意火鳳無人逼你睇
呢度大把人兩本都睇晒
無乜必要將兩本分高下

人地講缺點姐,佢d缺點都大部分人都認同嘅

算啦
你唔鍾意火鳳無人逼你睇
呢度大把人兩本都睇晒
無乜必要將兩本分高下

人地講缺點姐,佢d缺點都大部分人都認同嘅

無人唔認
但佢講黎講去就係想貶低火鳳啫
同埋其實講火鳳都有d ot
505成集都係楊瑞和掀提升山民士氣

但係好燃 血祭大絕冇得輸

好撚熱血
一諗起桓齮就死就有d 慘

原本我都唔知佢會死
但已經俾依到劇透到冇左感覺

利申中史f

好撚熱血

等睇秒左座城
又起雞皮
死王
嘩屌 成班山民轉狂暴狀態
今話真係 熱血到眼都濕埋
趙國守城條友都幾勁
谷到個士氣咁好,不過又係幫 女皇+信 加經驗值用
想知作者最後點講李信係楚國輸

作者都係跟歷史
不過佢會加插好多野令個劇情生動

歷史係 佢同蒙恬 2個滅楚,一個打上路,一個下路
大家係壽春等....

信 負責上路,攻到一半,後路的昌平君反秦獨立
之後就斷左佢條補給,就比人圍死,呢場仗 信軍 死7個都尉
(估未來 都尉級: 楚水,瀏,龍川,田友,沛良,崇原,我呂,田有,岳雷 呢堆) 唔知死邊7件

但大敗後,信一樣負責滅燕,而且佢創出 攏西李氏 應該統一派佢守西北,同山之民為鄰,個家族公後將相都有
漢就李廣,唐就李淵

作者都係跟歷史

大家係壽春等....

(估未來 都尉級: 楚水,瀏,龍川,田友,沛良,崇原,我呂,田有,岳雷 呢堆) 唔知死邊7件

但大敗後,信一樣負責滅燕,而且佢創出 攏西李氏 應該統一派佢守西北,同山之民為鄰,個家族公後將相都有
漢就李廣,唐就李淵

李信 大敗之後, 都有滅燕消滅齊, 不過跟王賁去

作者都係跟歷史

大家係壽春等....

漢就李廣,唐就李淵

李信 大敗之後, 都有滅燕消滅齊, 不過跟王賁去

王賁先係真正滅六國最大既人
所以六大將軍一定有佢份
李信仲要20萬大軍死晒咁濟
仲有輸比項燕
仲有輸比項燕

漫畫入面既項燕, 應該仲勁過李牧

到家陣仲未出場
只係知道汗明做過佢副將
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞