王者天下討論區

989 回覆
50 Like 2 Dislike
嘩...正呀

キングダム 乱 -天下統一への道
事前登錄

https://lp.mobcast.net/kingdom_ran/
今話三個新世代+河了豺完全跟唔上王翦,最失望係河

仲話要做大將軍
以後都係直接改名做王翦天下吧

反而 羌瘣 仲醒目過佢地
今集講左句:「蝗蟲」, 睇來羌瘣 都明白王翦想做乜

講開又講, 羌瘣將來有冇機會脫離 飛信隊, 自己獨立領一軍呢??

如果羌瘣成世跟住飛信隊, 根本做唔到大將軍, 只能成世做 李信既副將

李信就算啦 點爆左武力同體力 零智力 要河了貂補返依個缺陷

王賁同姐控太重視兵法書上面既野 冇王翦果種就地取材既能力 上兩集仲係圍繞昌平君既計劃就知

羌瘣係好耐以前就係飛信隊既智囊 打左咁耐仗都有比人話係天資聰穎 而且佢本人唔係果啲好死板既人 我諗咁樣影響佢思路冇咁受限制

羌瘣係連兵法都冇學過,全部憑感覺

李信 其實就同 路飛, 鳴人 一樣, 都是「熱血笨蛋」
熱血漫既男主角都係咁既性格, 成日好似低B仔咁, 靠鬥志取勝

不過作者好耐之前都描寫 李信是本能型武將,即係類似 麃公果類
一開始向前衝左先

不過麃公 一方面向前衝, 另一方面都會諗下D計策
但李信就真係得個衝............

未夠勁姐
上次都識走番去隊尾同萬極打
キングダム 乱 -天下統一への道
事前登錄

https://lp.mobcast.net/kingdom_ran/

中文版?
想問下邊到易搵到王者天下啲周邊野

好似figure同上面張圖果啲玩物
有無人記得,秦軍出兵之前,王翦同昌平君佢地晌城樓上面閱兵嘅時候,王翦講左句:「我有一個要求…」之後個畫面就轉鳩走左

有無人知道佢要求咩呢?

乜唔係話要求可以按情況不跟從昌平君既戰略黎行咩?

就係呢一幕啦!!! 佢答「明白」就係昌平君話授權俾佢,因應現場環境,可以隨時放棄昌平君嘅戰術,由王翦自己話事…

跟住佢就話有一個要求…
有無人記得,秦軍出兵之前,王翦同昌平君佢地晌城樓上面閱兵嘅時候,王翦講左句:「我有一個要求…」之後個畫面就轉鳩走左

有無人知道佢要求咩呢?

就係呢一幕啦!!! 佢答「明白」就係昌平君話授權俾佢,因應現場環境,可以隨時放棄昌平君嘅戰術,由王翦自己話事…

跟住佢就話有一個要求…

我估係打贏要求封地果啲獎賞

有無人知道佢要求咩呢?

跟住佢就話有一個要求…

我都奇怪王翦點解會咁搏命咁打
佢之前係無100%把握都唔開人波

有無人知道佢要求咩呢?

跟住佢就話有一個要求…

我都奇怪王翦點解會咁搏命咁打
佢之前係無100%把握都唔開人波

又真係有機… 史書話過王翦要求封地,等秦皇對佢無左自立為皇嘅戒心
正史王翦係屈哂機

但漫畫又搵伐楚大敗既李信做主角

覺得佢會好難收尾

王翦 一直打順風局, 好難唔屈機

係正史入面, 秦始皇時代
秦國既國力係遠遠強過其他六國
漫畫為左精彩, 所以先會加強 魏國/趙國/楚國 既實力
正史王翦係屈哂機

覺得佢會好難收尾

六國破滅 非兵不利 戰不善 弊在賂秦

呢句fake?

六國論作者只係放大賂秦呢點去借古(戰國)諷今(北宋)

屌北宋年年送錢比外族
原來未完架?睇完viu播既動畫之後以為完左,因為王騎死左
動畫好唔好睇
淨係睇漫畫
正史王翦係屈哂機

覺得佢會好難收尾

趙國真係勁
其他就垃圾
正史王翦係屈哂機

覺得佢會好難收尾

趙國真係勁
其他就垃圾

趙楚d 將領有料
但朝廷太爛
其他就全爛
正史王翦係屈哂機

覺得佢會好難收尾

趙國真係勁
其他就垃圾

趙楚d 將領有料
但朝廷太爛
其他就全爛

反而對 亂美迫 幾有期待
動畫好唔好睇
淨係睇漫畫

好 尾平救信尾到死埋個睇喊到隻狗咁
正史王翦係屈哂機

覺得佢會好難收尾

趙國真係勁
其他就垃圾

趙楚d 將領有料
但朝廷太爛
其他就全爛

反而對 亂美迫 幾有期待

項羽正史係咪咁?
正史王翦係屈哂機

覺得佢會好難收尾

六國破滅 非兵不利 戰不善 弊在賂秦

呢句fake?

六國論作者只係放大賂秦呢點去借古(戰國)諷今(北宋)

屌北宋年年送錢比外族

其實秦國得天下, 都係要靠打番來

賂秦 只係佔好小
而家睇到打楚國
暫時最好打係咪都係個個武神?
單手秒殺吹到好勁個個劇辛
而家睇到打楚國

但唔夠王騎打
而家睇到打楚國

但唔夠王騎打

係 王騎癲起上黎無人夠抽
天下第一大將軍
不過成套野最型都係李枚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞