王者天下討論區

989 回覆
50 Like 2 Dislike
漫畫人個503好撚難睇
翻譯又柒有啲頁又濛
有冇其他source

之前2間漢化組退出左

d巴打自己自行漢化的

因為比QQ 買左王者天下, 所以漢化組無得再漢化

家陣係 志願者 自己自制漢化

有一個人漢化幾好, 唯有等佢出

萬惡騰訊真係好仆街,買撚左返去要人買VIP 之後又唔更新,翻譯得差冇修圖仲要缺頁數
502漢化得幾好 希望佢繼續

火之丸又係咁
仆街騰訊
趙國d人好撚樣衰
得李牧正常d
503翻譯真係
王翦真係好勁 係勁到由頭到尾都控制個戰場

個人認為王者天下描寫智謀型武將比火鳳仲正

利申:並非引起罵戰 純個人意見

火鳳D 計策比較復雜, 成日計中計中計
太高深, 正常人根本好難明

反而王者天下既計策, 就比較現實

主要都係 突襲/埋伏 之類
趙國d人好撚樣衰
得李牧正常d

主要都係趙王, 郭開樣衰

其他武將都OK

就係依種感覺

王者天下係直接話你知今次仆街了

火鳳有時我諗緊出計條友會唔會唔記得自己行到邊步

就係依種感覺

戰爭場面 既描述 , 我覺得王者 真係好過火鳳

王者 既戰爭場面, 讀者清楚知道 佢地打緊乜
作者又會畫埋 圖出來,交化每支軍隊既位置/動向

火鳳既戰爭場面, 我都唔知佢打乜春
淨係有D士兵大叫:「 第一軍向左, 第二軍向右, 第三軍上山, 第四去海邊」
又無地圖, 我都唔知 D軍隊到底去緊邊, 做緊乜

就係依種感覺

戰爭場面 既描述 , 我覺得王者 真係好過火鳳

王者 既戰爭場面, 讀者清楚知道 佢地打緊乜
作者又會畫埋 圖出來,交每支軍隊既位置/動向

火鳳既戰爭場面, 我都唔知佢打乜春
淨係有D士兵大叫:「 第一軍向左, 第二軍向右, 第三軍上山, 第四去海邊」
又無地圖, 我都唔知 D軍隊到底去緊邊, 做緊乜
恒騎
陳某畫戰爭不嬲唔惦
但火鳳唔係賣呢d
某大嘅文史修養同描寫角色先係強項
兩項作品各有優點
兩本都好睇
趙國d人好撚樣衰
得李牧正常d

主要都係趙王, 郭開樣衰

其他武將都OK

d 細有陣柒味同中二病
d 大將應該有人畫衰d
得李牧正氣樣

飛信隊都就多大叔型副將
最新一集情報

王翦 到達列尾, 但佢唔派自己手下進攻, 而係派楊瑞和軍和飛信隊進攻

應該係有心先推佢地去做炮灰, 最後自己再上
最新一集情報

王翦 到達列尾, 但佢唔派自己手下進攻, 而係派楊瑞和軍和飛信隊進攻

之前山陽之戰都試過

王翦 派壁同敵軍打, 但原來係利用壁 做引誘, 引對方上當
最後自己再出現
心血來潮睇左呢套漫畫 好撚正 好鍾意王騎 佢死個時真係眼濕濕
明明作者畫到佢咁樣衰 但個種氣勢真係
最新一集情報

之前山陽之戰都試過

最後自己再出現

果次用壁做引誘 比廉頗睇穿左佢個人既本質

心術不正係佢一直上唔到位既最大理由

雖則佢心計真係成套漫畫絕無僅有既
心血來潮睇左呢套漫畫 好撚正 好鍾意王騎 佢死個時真係眼濕濕

好難可以用漫畫描述一個人描到咁傳神

好難可以用漫畫描述一個人描到咁傳神

將軍

佢真係好樣衰
不過都可以畫到咁型
最新一集情報

之前山陽之戰都試過

最後自己再出現

心術不正, 應該係講緊佢成日想 自立為王
佢一出場, 已經介紹佢成日想 自立為王

佢每次見到敵人, 都會話:「投靠我吧, 我的新王國中, 需要你們這一些勇士, 我會分封土地給你們, 和我一起建立新王國吧」

之前山陽之戰都試過

最後自己再出現

心術不正, 應該係講緊佢成日想 自立為王
佢一出場, 已經介紹佢成日想 自立為王

佢每次見到敵人, 都會話:「投靠我吧, 我的新王國中, 需要你們這一些勇士, 我會分封土地給你們, 和我一起建立新王國吧」

恒騎

係垣騎呀… 有d 漢化譯錯左…
王騎死左之後好撚sad...
不過動畫真係麻麻地 睇左一兩集
個風格完全唔得
不過動畫真係麻麻地 睇左一兩集
個風格完全唔得

第一季唔得,第二季正常返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞