王者天下討論區

989 回覆
50 Like 2 Dislike
剛剛上漫畫人網頁版,無啦啦俾Google 認定為有毒網頁… 有無師兄都係咁?
岩岩睇完511, 推返上黎先

繼續李牧同王翦隻揪! 好撚正!!

睇黎昌平君都一早睇到呢一步……

昌平君都無去過 列尾, 佢鬼知咩

屌,出發前策劃嘅時候實有PLAN 過呢一步

今集桓騎佢地都話昌平君既戰略 已經收左皮啦`

你估睇緊火鳳咩, D人一早計好左十幾年後既事

咁昌平君之前都有講一定有d突發情況可以隨時放棄原本個計劃 叫王翦自己搞掂
王翦真係好撚型,boss feel
王翦真係好撚型,boss feel

似final boss多過自己友
桓騎都正,知王翦諗緊咩
最近我已經鐘意睇王者多過火鳳

都有道理… 睇黎幾集之前昌平君講過,有咩突發事,可以隨時放棄已訂嘅戰略,王翦好firm 咁回答「明白」… 就係咁解
明明唔係打鬥緊都好好睇
桓騎都正,知王翦諗緊咩
最近我已經鐘意睇王者多過火鳳

王者天下 比較貼近現實
D計謀其實來來去去 都係 突襲,埋伏,包圍

火鳳 成日計中計中計中計, 又可以預測十幾年後既事,
每個人都好似有 人造衛星,可以知道全世界每一個角落發生緊既事
好離地
王翦與他的親信們離開列尾兩天

不眠不休的來到鄴城附近的林地

王翦看了鄴之後說了:……很完美,完美的城。那座城「無法攻陷」。

之後就叫亞光拿出地圖

根據亞光的描述

趙國王都圈包含鄴等八座城池外

西北方二十里還有一座小城(那應該就是 闊與 了吧?

然而鄴城的巡邏兵發現了王翦等人

亞光在巡邏兵問話還沒問完前就砍殺對方

緊接著趙國的巡邏隊伍跟亞光等人交鋒

王翦一人冷靜的盤坐在地圖前思考

在那之後的兩天,王翦等人回到了列尾

身上的鎧甲滿是裂痕

王翦當著所有人的面宣布現在將由他全權指揮聯合軍的行動

把所有兵力帶離了列尾城

另一方面,王翦帶領全軍突擊鄴城的消息傳到距離趙國 闊與城 兩天路途的太行山小城 - 切城

人在那裡的李牧無法理解王翦的想法

便派人送出命令要王都圈守軍全員進入備戰狀態

並讓太行山西南方的扈輒軍奪回列尾

被稱為「怪物」的兩名總大將之間所展開的戰略對決,讓戰爭越演越烈!
王翦 係人地巡邏隊範圍內定計
好想睇東邊既司馬尚

話晒係趙國末期 李牧既副將
好想睇東邊既司馬尚

史記話,失鄴後
秦d進攻比佢2人擋晒。

搞到用反間計 削左司馬權 kill李牧
做乜鳩漫畫人512 有彩蛋
請問我可以係邊度睇?單行本又唔見有賣
請問我可以係邊度睇?單行本又唔見有賣

Www.dm5.com
好想睇東邊既司馬尚

史記話,失鄴後
秦d進攻比佢2人擋晒。

攻鄴之後 仲有一場

桓騎攻打趙國平陽, 殺左十萬趙軍
好想睇東邊既司馬尚

史記話,失鄴後
秦d進攻比佢2人擋晒。

攻鄴之後 仲有一場

十萬
秦軍加埋都係廿萬炸喎
好想睇東邊既司馬尚

史記話,失鄴後
秦d進攻比佢2人擋晒。

攻鄴之後 仲有一場

十萬
秦軍加埋都係廿萬炸喎

戰國時代打仗, 係會征召 附近農民充兵, 一齊去打

男主角 第一次打仗果陣, 就係咁既情況
佢本身只係平民, 後來去報名打仗
打完仗之後, 又做番平民, 跟住第二次去打仗, 之後先變左職業軍人

唔記左男主角頭兩次打仗既情況??
除左麃公 王騎 既騎兵隊係正規軍人......其餘步兵都係平民臨時組成
好想睇東邊既司馬尚

史記話,失鄴後
秦d進攻比佢2人擋晒。

攻鄴之後 仲有一場

十萬
秦軍加埋都係廿萬炸喎

有人估可能呢2場仗合做漫畫裡面同一戰役畫
好想睇東邊既司馬尚

史記話,失鄴後
秦d進攻比佢2人擋晒。

攻鄴之後 仲有一場

十萬
秦軍加埋都係廿萬炸喎

戰國時代打仗, 係會征召 附近農民充兵, 一齊去打

男主角 第一次打仗果陣, 就係咁既情況
佢本身只係平民, 後來去報名打仗
打完仗之後, 又做番平民, 跟住第二次去打仗, 之後先變左職業軍人

唔記左男主角頭兩次打仗既情況??
除左麃公 王騎 既騎兵隊係正規軍人......其餘步兵都係平民臨時組成

真係唔記得
早期我淨係記得王騎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞