王者天下討論區

989 回覆
50 Like 2 Dislike
𤧥:射左

右下果個唔係 壁, 係傳令兵

壁 家陣仲帶緊一萬人過來
𤧥:射左

右下果個唔係 壁, 係傳令兵

壁 家陣仲帶緊一萬人過來

壁啲下屬同壁一鳩樣

王者天下最強路人臉 一定係壁
留名
岩岩開始追到人妖巨人死
留名
岩岩開始追到人妖巨人死

佢叫王騎 物撚野人妖巨人啊 屌你老母
留名
岩岩開始追到人妖巨人死

我緊係知啦
覺得個名幾好笑姐
做乜撚野起撚晒鋼
屌你老母
留名
岩岩開始追到人妖巨人死

我緊係知啦
覺得個名幾好笑姐
做乜撚野起撚晒鋼
屌你老母

好撚幽默啊屌你老母臭系
講開又講

王者天下 係日本好出名, 賣出既數量排第三......僅次於 海賊王,巨人

但係香港就無咁出名

無海賊王,巨人咁多人睇

動畫唔多掂影響掛

係香港漫畫代理做得差
日本大概係25~30期左右差唔多係大推呢套野
台灣都跟得好貼
而香港 出得勁慢 又唔做宣傳
台灣出到30期果陣香港好似去到15期左右
個名又差 叫"戰臣"
台灣"王者天下"呢個名一早入哂會睇漫畫既人到
講開又講

王者天下 係日本好出名, 賣出既數量排第三......僅次於 海賊王,巨人

但係香港就無咁出名

無海賊王,巨人咁多人睇

動畫唔多掂影響掛

係香港漫畫代理做得差
台灣都跟得好貼
個名又差 叫"戰臣"

唔係係dm5 見到個封面都唔知有依套野,果時最新出到打魏火龍
講開又講

但係香港就無咁出名

無海賊王,巨人咁多人睇

動畫唔多掂影響掛

係香港漫畫代理做得差
台灣都跟得好貼
個名又差 叫"戰臣"

唔係係dm5 見到個封面都唔知有依套野,果時最新出到打魏火龍

會唔會同題材有關??

香港人對歷史題材無乜興趣
尤其是戰國時代

香港人只係識諸葛亮, 關羽, 趙雲

有幾多香港人識 李牧, 王剪 , 李信??
留名
岩岩開始追到人妖巨人死

我緊係知啦
覺得個名幾好笑姐
做乜撚野起撚晒鋼
屌你老母

好撚幽默啊屌你老母臭系

賴風趣就係呢d
講開又講

但係香港就無咁出名

無海賊王,巨人咁多人睇

動畫唔多掂影響掛

係香港漫畫代理做得差
台灣都跟得好貼
個名又差 叫"戰臣"

會唔會同題材有關??

尤其是戰國時代

我覺得漫畫一開始d 畫風都麻麻
同埋兩個主角無乜主角相
好撚平民feel

去到揾楊端和先好睇
跟住跟庶公打開始無得輸
講開又講

但係香港就無咁出名

無海賊王,巨人咁多人睇

動畫唔多掂影響掛

係香港漫畫代理做得差
台灣都跟得好貼
個名又差 叫"戰臣"

會唔會同題材有關??

尤其是戰國時代

同埋兩個主角無乜主角相
好撚平民feel

去到揾楊端和先好睇
跟住跟庶公打開始無得輸

好多人睇完都覺得好睇
問題係冇人知有呢套野
之前係高登推介呢本套書時好多人都唔識
我覺得係純粹冇人介紹
日本套野好賣其實由打仗開始
直到第一個高峰位係王騎之死 個氣勢係好勁
當時日本又好 台灣都好 都係一片大好評
香港唔好賣最大死因係出得慢
漫畫大既第5期先出戰打魏 到王騎之死17期
港版出太慢 好多人連早段打政細佬"成x"都未打完就唔睇/唔想等

動畫唔多掂影響掛

係香港漫畫代理做得差
台灣都跟得好貼
個名又差 叫"戰臣"

會唔會同題材有關??

尤其是戰國時代

同埋兩個主角無乜主角相
好撚平民feel

去到揾楊端和先好睇
跟住跟庶公打開始無得輸

好多人睇完都覺得好睇
問題係冇人知有呢套野
之前係高登推介呢本套書時好多人都唔識
我覺得係純粹冇人介紹
日本套野好賣其實由打仗開始
直到第一個高峰位係王騎之死 個氣勢係好勁
當時日本又好 台灣都好 都係一片大好評
香港唔好賣最大死因係出得慢
漫畫大既第5期先出戰打魏 到王騎之死17期
港版出太慢 好多人連早段打政細佬"成x"都未打完就唔睇/唔想等

老實說,初頭on9,畫風一般,只因愛歴史看下去

但過左政變後,越畫越好,而且畫風一直進步
佢既陣型,點打法,係令讀者非常清楚情況
其實套野d畫功好強
D大場面 兵荒馬亂既畫面真係畫到哂出黎
其實套野d畫功好強

其實中港台日韓都hit 不過問題係香港人對戰國認識唔深 唔似三國
開頭係有d悶,加上畫風唔係太吸引,但去到信正式參軍,就開始好睇
如果叫 暗榮 出番套 王者無雙
可能到時 暗榮同王者天下 可以互相宣傳一下

海賊王 都可以做無雙
王者天下 更加做到啦

李信 每場戰爭都可以:「力蘇, is Doctors Lee」

海賊王 都可以做無雙
王者天下 更加做到啦

李信 每場戰爭都可以:「力蘇, is Doctors Lee」

真心OK
話唔定已經plan緊

海賊王 都可以做無雙
王者天下 更加做到啦

真心OK
話唔定已經plan緊

其實出過 game
都係無雙玩法

海賊王 都可以做無雙
王者天下 更加做到啦

真心OK
話唔定已經plan緊

其實出過 game
都係無雙玩法

psp

https://youtu.be/3SSEUCNXogE

海賊王 都可以做無雙
王者天下 更加做到啦

真心OK
話唔定已經plan緊

其實出過 game
都係無雙玩法

psp

https://youtu.be/3SSEUCNXogE

咁都搵到
其實套野d畫功好強

其實中港台日韓都hit 不過問題係香港人對戰國認識唔深 唔似三國

台灣人對戰國根本都唔多識
518 準備開打
518 準備開打

睇左漢化… 楊端和真係女神級
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞