王者天下討論區

989 回覆
50 Like 2 Dislike

其實黑羊戰,李牧都話過已看穿桓騎弱點
埋下全滅佢伏線

都唔可以排除王翦用佢黎搵出李牧既弱點

之前一早試過用壁做餌引姜燕出黎

我覺得 王翦, 桓騎 呢兩條友仲屈機過李牧

李牧 同王騎/劇辛/麃公打, 次次都比人識破左D計謀
跟住就叫龐煖去單挑直接殺左對方

桓騎就有D 小聰明, 成日諗到D奸計去害你, 搞到你頭暈
王翦就有大智慧, 好似火鳳D軍師咁, 諗到好多步之後既野,又識得見招拆招

如果作者有心將李牧設定成boss, 就唔好搞到李牧咁柒啦

今次王翦vs李牧, 李牧次次都比王翦既舉動嚇親, 十足十弱智咁

其實係漫畫入面 李牧啲計策已經好絕同計到好盡下

打王騎係雁門果邊突入戰場 就算龐煖真係死左佢都會清到秦軍場

趙秦同盟果陣秦國打魏國 李牧一眼就睇穿昌平君打山陽既意圖 連昌平君都話佢打山陽係步儲緊之後打六國既計劃 冇諗過會有人諗到

打剧辛已經打到燕軍劣勢 龐煖出場係用黎打主將用

合縱軍果到打叢城 如果唔係楊端和早左一日到 佢已經殺到秦王政

秦國攻鄴 佢又削左列尾既實力 等攻鄴係正常情況下唔會成事

桓騎我覺得係邪道計謀好勁 用啲非人手段用到極致 加埋打心理戰方面係專家 但佢始終係一個將領 國家之間局勢分析果啲佢有能力但唔會係好強果種 能力範圍係戰場上

而王翦根本就係一個bug唔評論

李牧係國君唔信任同埋對手實力多少有差距下 其實已經超晒班 佢又要上前線又要好似昌平君咁製定計劃

如果無龐煖, 佢應該一早比 劇辛/麃公 斬死左

李牧都好好打

有冇睇過公式書數據??

李牧武力91
龐煖武力100

李牧好唔好打根本就唔洗另外去睇公式書 細心睇下一啲情節其實都有講到

李信去到打合縱軍前同李牧格過一劍

當時既李信係能力上比以往勁左好多 但係有準備下都比李牧一劍打到飛開左

可能你話咁都只係李牧大力姐 同埋信又唔係王騎剧辛果啲猛將 但係信係果集就話係李牧身上同佢斬過去果一劍感受到大將軍既氣息(姐係王騎 老廉果種)

你要知道主角信係一部能力測試器 佢係判定到人地既實力去到咩地步(智力範疇例外)

所以 問題只係李牧好打到咩地步
Sor我真係好鍾意王者天下

所以次次都打咁大段野

王翦先係主角 李信個傻仔大敗

輸昌平君姐

輸昌平君姐

輸左呢場搞到之後都要做王賁條𡃁

輸昌平君姐

所以其實信都幾無奈下,咁就變左地底泥

都唔可以排除王翦用佢黎搵出李牧既弱點

之前一早試過用壁做餌引姜燕出黎

我覺得 王翦, 桓騎 呢兩條友仲屈機過李牧

李牧 同王騎/劇辛/麃公打, 次次都比人識破左D計謀
跟住就叫龐煖去單挑直接殺左對方

桓騎就有D 小聰明, 成日諗到D奸計去害你, 搞到你頭暈
王翦就有大智慧, 好似火鳳D軍師咁, 諗到好多步之後既野,又識得見招拆招

如果作者有心將李牧設定成boss, 就唔好搞到李牧咁柒啦

今次王翦vs李牧, 李牧次次都比王翦既舉動嚇親, 十足十弱智咁

其實係漫畫入面 李牧啲計策已經好絕同計到好盡下

打王騎係雁門果邊突入戰場 就算龐煖真係死左佢都會清到秦軍場

趙秦同盟果陣秦國打魏國 李牧一眼就睇穿昌平君打山陽既意圖 連昌平君都話佢打山陽係步儲緊之後打六國既計劃 冇諗過會有人諗到

打剧辛已經打到燕軍劣勢 龐煖出場係用黎打主將用

合縱軍果到打叢城 如果唔係楊端和早左一日到 佢已經殺到秦王政

秦國攻鄴 佢又削左列尾既實力 等攻鄴係正常情況下唔會成事

桓騎我覺得係邪道計謀好勁 用啲非人手段用到極致 加埋打心理戰方面係專家 但佢始終係一個將領 國家之間局勢分析果啲佢有能力但唔會係好強果種 能力範圍係戰場上

而王翦根本就係一個bug唔評論

李牧係國君唔信任同埋對手實力多少有差距下 其實已經超晒班 佢又要上前線又要好似昌平君咁製定計劃

如果無龐煖, 佢應該一早比 劇辛/麃公 斬死左

李牧都好好打

有冇睇過公式書數據??

李牧武力91
龐煖武力100

李牧好唔好打根本就唔洗另外去睇公式書 細心睇下一啲情節其實都有講到

李信去到打合縱軍前同李牧格過一劍

當時既李信係能力上比以往勁左好多 但係有準備下都比李牧一劍打到飛開左

可能你話咁都只係李牧大力姐 同埋信又唔係王騎剧辛果啲猛將 但係信係果集就話係李牧身上同佢斬過去果一劍感受到大將軍既氣息(姐係王騎 老廉果種)

你要知道主角信係一部能力測試器 佢係判定到人地既實力去到咩地步(智力範疇例外)

所以 問題只係李牧好打到咩地步

常威: 係我天生大力啫
撚狗咁撚

輸昌平君姐

好撚慘 唔係輸左呢場 李信地位隨時高過王賁

其實歴史,蒙恬係李信副將
統一後,蒙恬同李信抗胸奴,不過就李信變左副將

李信因爲咁逃過一劫
無比趙高滅族,而攏西李氏,就一直繁衍下去成千年

輸昌平君姐

李信因爲咁逃過一劫

再講,last滅楚
朝廷開會係問2大 大將軍意見
當時係同王翦平起平坐。

所以作者整到李信咁on99,睇佢點改返。

輸昌平君姐

李信因爲咁逃過一劫

再講,last滅楚
當時係同王翦平起平坐。

死女軍師或者羌瘣

輸昌平君姐

李信因爲咁逃過一劫

再講,last滅楚
當時係同王翦平起平坐。

死女軍師或者羌瘣

死七都尉,尾平果堆一出道就跟信果班可能一鋪清袋

李信因爲咁逃過一劫

再講,last滅楚
當時係同王翦平起平坐。

死女軍師或者羌瘣

兩個大隻佬9成9死

田有 次次都係第一個比人打到訓低

一出道果堆好似淨係死左尾到同馬陽打武神死左幾個伍長

我估田有 沛良 單眼 楚水 龍川 係膽黎

李信因爲咁逃過一劫

再講,last滅楚
當時係同王翦平起平坐。

死女軍師或者羌瘣

兩個大隻佬9成9死

楚水 次次都比人斬, 但都唔死得

李信因爲咁逃過一劫

再講,last滅楚
當時係同王翦平起平坐。

死女軍師或者羌瘣

兩個大隻佬9成9死

一次比輪虎 一次比魏火龍

李信因爲咁逃過一劫

再講,last滅楚
當時係同王翦平起平坐。

死女軍師或者羌瘣

兩個大隻佬9成9死

仲有黑羊之戰 比馬呈 斬左一野

死女軍師或者羌瘣

兩個大隻佬9成9死

仲有黑羊之戰 比馬呈 斬左一野

你估田友身上d疤痕 流的?
啊…我知了,蝗蟲
啊…我知了,蝗蟲

簡而精
啊…我知了,蝗蟲

簡而精

我知了…中国人
王翦郁一郁支矛做咩鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞