(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(12)

1001 回覆
220 Like 3 Dislike
放學的時候,布正麗再次自作主張,說我請自強會的會員食壽司。

我不滿道:「喂!阿姐,你今日屈我請食威水飯食咗成皮幾野!我贏番嚟嗰啲差唔多無晒架喎!」

布正麗道:「你贏番嚟嗰啲係不義之財,污糟架!洗晒佢咪仲好。」

「錢邊到有分乾淨同污糟架?」

「喂!其實你扣咗幫榮仔老豆還錢嗰三十萬仲淨番幾多啊?」

我從褲袋掏出了那疊鈔票,細數道:「得番一萬蚊左右。」

驀地布正麗兩話不山說,一把從我手上奪去了那疊鈔票,然後轉身走去。

我一時間不為意,被她搶去了一萬多元,立時從後追趕。

我比她跑得快,在四樓的走廊盡頭已經追上了她。

我見她氣喘吁吁的樣子,笑道:「妳無跑開步,唔夠我快架?唔好玩啦!乖啦!快啲畀返我啦!」

布正麗喘著氣道:「依啲不義之財嚟架!一係我幫你放入自強會到做會費啦!」

「唔好玩啦!我咁辛苦先贏場波,嗰一皮野畀我紮袋啦!唔該!」

倏地,布正麗把那疊鈔票由衣領塞入去恤衫內。

我瞠目結舌道:「妳…」

布正麗挺起了胸膛,一臉得意道:「依家你攞唔到啦!」

我唬嚇道:「妳睇死我?我癲起上嚟,我唔知自己做啲咩事出嚟架!」

布正麗扠著腰,瞪大著眼睛道:「你敢。」

我舉起了發顫的手,猶豫了一會,最後還是頹然道:「又話啲錢污糟,妳又擺晌心口到。」

布正麗現出勝利者的笑容,拍了我的肩膀一下,道:「我為你好咋!你今次贏錢係好彩,唔係次次都咁好彩架!唔好再賭喇!」

我咕嚕道:「仲敢賭咩!贏嘅都畀妳幫我散晒佢,真係終極無癮喇!」
本身有2萬幾明明係自己錢黎
而家賺完仲要倒蝕俾布甸變月光族
點解會得返一萬?唔係六十萬減三十萬咩?就算減埋房沙展啲錢同請食飯啲錢都應該唔只咁少喎
布甸咁快就管住大鳩志
管家婆
布甸幫志仔儲錢
春巴呢排狀態好咗,唔好理其他人講咩,最緊要自己寫得開心,出問快慢唔係一個問題,人地催你都係因為你寫得吸引想繼續追落去,加油
每日睇完先訓
多謝春巴
睇得好開心
成皮野買布甸 抵啦
比成皮野波都無得揸?
靚女都唔值
今集好正
布甸
機會黎啦
大鳩志仲唔趁機滾布甸上床
肥佬阩偷哂
樓主
無得食仲話抵
房沙展有25萬街數
咁就好笑
點解會得返一萬?唔係六十萬減三十萬咩?就算減埋房沙展啲錢同請食飯啲錢都應該唔只咁少喎

代入咗游大輝個角色?
理解能力低咗?
Good !!!~!
勁慘囉贏返嚟啲錢冇晒
唔知邊位咁有毅力

堅持每個回覆都負評
應該唔會咁快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞